"Piliniz şarj kapasitesine göre zayıf. Bir süre sonra pil max kapasitede çalışma yeteneğini kaybeder ve değiştirilmesi gerekebilir." sorunu !!

0

4 yıldır Toshiba Satellite L850 1RK, Windows 10 kullanıyorum. Kullanmış olduğum TOSHIBA PC HEALTH MONITOR programından "Piliniz şarj kapasitesine göre zayıf. Bir süre sonra pil max kapasitede çalışma yeteneğini kaybeder ve değiştirilmesi gerekebilir." şeklinde uyarı alıyorum. Bataryamı değiştirmek istiyorum ama hangi kriterlere göre değiştirmem gerektiğini bilmiyorum. Bununu için hangi özelliklere göre seçim yapılması gerekir ?

slaeser7 slaeser7 (6)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google arama motoruna laptop marka ve modeli ile yanına batarya kelimesini yazarsın, sana birçok seçenek çıkar. Fiyat ve kalite seçimlerini bu bağlantılar sayesinde yapabilirsin. Bunlar genellikle orjinal olmayıp muadil (orjinal yerine kullanılabilir) ürünler olur. 

    Eğer orjinal ve gerçekten güvenilir bir tercih yapmak istersen orjinal markanın (Toshiba herhalde) yetkili teknik servisinden temin etmelisin. Elbette bu seçim ile temin edeceğin batarya muadillere göre daha fiyatlı olacaktır (Oldukça önemli bir fark olabilir).

    Bu şekillerde.. Tercih ve karar senin..

    Not: Bataryanın üretim tarihleride bir hayli önemlidir. Bataryalar hiç kullanılmadıkları halde, yani rafta dahi zaman içerisinde güç ve performans kaybına uğrarlar, giderek ömürlerini tüketirler. Fakat ne yazıkki internet üzerinden alışverişlerde bunu kontrol ve denetleme imkanı olmaz. Ama eğer orjinal ürün tercih eder ve bunuda yetkili teknik servislerden temin edersen bu ihtimal ve risk çok olmaz, daha güvenilir olur.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekkürler, benim için yeterli bir cevap :) slaeser7 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol