Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting

0

i5 işlemcili Asus P8Z77-M anakart,  SSD 128GB diskli bilgisayara  Seagate Baracuda 2TB sabitdisk takınca bilgisayar açılışta siyah ekranda Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting yazısı ile kalıyor.

Bilgisayar açılışındaki siyah ekran üzerinde Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting  yazısından sonra DEL, F2 tuşlarına basıldığında herhangi bir şey olmuyor, klavye tepki vermiyor.

Asus anakart açılış ekranındaki Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting

cemkara cemkara (4215)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Asus anakart açılış ekranındaki Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting hatası alıyorsanız, çözüm için şunları deneyebilirsiniz:

    Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting hatasını çözerken farklı kullanıcıların sorunlarını farklı şekilde çözdüklerini fark ettim. Bunlarla ilgili bir derleme yaptım. Özellikle  Asus P8Z77-V LK anakartlarda görülebilen bir sorun.

    • Bilgisayarın Power kablosunu çekin. Kasayı açın ve BIOS pilini çıkartın. Bir müddet bekleyin. Sonra BIOS pilini takın ve bilgisayarı açın.
    • Asus anakartta Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting hatası almadan önce bilgisayarda bir donanımsal değişiklik yaptınız mı?  Örneğin yeni bir sabitdisk takmak gibi veya USB yeni bir cihaz bağlamak gibi?  Eğer böyleyse, yeni bağladığınız cihazın firmware güncellemesini yapın.  Yukarıdaki örnekte Seagate diskin Firmware güncellemesini yapmak soruna çözüm olmuştur.
    • Asus anakart BIOS güncellemesi varsa bunu indirin ve yapın.
    • Herhangi bir USB cihaz kullanıyorsanız, klavye mouse dahil, bazı kullanıcılarda soruna bunlar yol açmış, eski tür bir PS/2 klavye mouse varsa onunla deneyin.

    Asus anakartlarda donanımda yapılan bir değişiklik Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS hatasına yol açabiliyor. Bu durumda ilk yapılması gereken işlem yeni takılan donanıma ait bir firmware güncellemesi varsa bunu yapmak olmalı. Bu firmware güncellemesinden sonra sorun muhtemelen çözülecektir.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol