POP3 ve IMAP arasında ne fark var?

0

POP3 Nedir?

IMAP Nedir?

POP3 ve IMAP arasında ne fark var?

hakan hakan (15409)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    POP3 Nedir?

    POP3 (Post Office Protocol 3 / Postane Protokolü 3) uzak bir sunucudan mail indirmek için kullanılan protokoldür. 110 numaralı TCP port üzerinden mailler POP3 protokolü ile indirilir.

    IMAP Nedir?

    IMAP (Internet Message Access Protocol / İnternet Mesaj Erişim Protokolü) POP 3 benzeri bir email protokolüdür.  Her iki protokol yaptıkları iş bakımından birbirine benzer fakat aralarında farklar vardır.

    POP3 ve IMAP arasında ne fark var?

    POP protokolü uzak bir sunucudan mailleri bilgisayarınıza indirir ve çoğu zaman uzak sunucuda bulunan e-postaları indirme sonrasında siler. Eğer e-posta istemci farklı yapılandırılmışsa bir müddet daha mailler uzak sunucuda kalacaktır. Birden fazla cihazda aynı email adresini kullanıyorsanız IMAP son derece faydalıdır.  IMAP protokolünde yerel bilgisayar veya telefonunuzda bulunan klasörler sunucu ile eşleştirilir.  Bilgisayarda bir klasör açarsanız bu klasör yapısı  tüm cihazlara yansır. Bir email silerseniz yine tüm cihazlara bu yansıtılır.

    IMAP çift taraflı iletişim sağlayan bir protokoldür. Mailler uzak sunucuda tutulur. Yine klasör yapınız sunucuda tutulur. Yaptığınız tüm değişiklikler diğer cihazlara da yansıtılır. IMAP, POP3 2 göre daha gelişmiş bir protokoldür.

     

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol