PornClup Virüsü !!! General Mobile Discovery Pornclup virüsü silinmiyor !

0

Arkadaşlar bugün telefonuma chorme tarayıcı'dan bir APK indirdim. Kurulumu yaparken İstediğim uygulama değil onun adı ve simgesini barındıran PornClub adında ki bir Adult içerikli uygulama kendisi ile beraber getirmiş olduğu 9 uygulama ile telefonumu ele geçirdi. Ekran kilitliyorum ve açtığım da Wifi ve Mobil veri benim açmamama rağmen virüs tarafından açılıyor ve virüs ile ilgili uygulamalar kuruyor. İnternetten biraz araştırdım kaspersky adında sağlam ve herkezin bildiği fakat benim bilidiğim halde güvenmediğim bir uygulamayı telefonuma kurdum. Sağlam bir tarama yaptıktan sonra 9 tane uygulamadan sadece 2 tane kaldı. Fakat bu  9 programı bu uygulama hariç bir bir uygulama ile kaldıramadım. Uygulamaya ne gerek vardı ? Ayarlar > Uygulamalar dizinini takip ederek oradan kaldırsaydın ya ! diyecek olursanız telefon ve bilgisayar hakkında olduça bilgim var bunları zaten en başta denedim. Ama lanet olası bu uygulamalar 3.parti yazılım oldukları halde telefonun orjinal dosya yeni almış ve kaldırma seçeneği yok !! Veriyi sil , Durdur , Önbelleği Temizle seçenekleri bulunuyor. Bunları yukarıda yazdığım gibi durdurdum , önbelleği temizledim , Verileri de sildim. Fakat yine yok yine yok. Format attım değişen bir şey yok. Telefonum GENERAL MOBİLE DİSCOVERY geçen gün telefonuma güncelleme şeklinde bir şey geldi ama sürüm ile alakalı değil telefonda belli başlı yerlerde oynamalar düzeltmeler vs. virüs'ün bunun ile alakası yok bundan kaynaklanıyor demeyin. GM ASİSTAN adında General mobile'nin teknik servisi olan Telpa ile daha hızlı iletişim ve hatalar ile karşılaşır isem telefondan işlem yapma seçenekleri biz kullanıcılara sunulmuş. Evet gayet güzel ve başarılı. Orada Telefon Orjinalliği başlığında bir seçenek bulunuyor. O seçeneğe bastım ve : Cihazınız Telpa Güvencesi Altında Değil yazıyor. Bu yazı Cihazınız Garanti kapsamı alanında değil manasına mı geliyor ??

NOT : ACİL YAZMAMA GEREK YOK ÇÜNKÜ UZMANIM.NET UZMANLARI VE KULLANICILARI HER ZAMAN HIZLIDIR....

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

  • Bahsettiğiniz sorun son zamanlarda çok sık karşılaştığımız ve çözüm aramakta olduğumuz bir sorun. Eğer hangi siteden apk indirmeye çalıştığınızı veya ne indirmeye çalıştığınızı paylaşırsanız çok seviniriz. Bu şekilde daha fazla bilgi ile daha çabuk çözüme ulaşabiliriz. cemkara 8 yıl önce
  • İndirme linkini bizimle paylaşırsanız biz de virüsü bulaştırıp temizleme rutinini yazabiliriz. hakan 8 yıl önce

Toplam 4 Cevap


0

Cihazınıza gelen güncellemeden sonra Telpa kullanıcılarının çoğu Cihazınız Telpa Güvencesi Altında Değil bilgisini almıştır. Bunun sebebi güncellemede yapılan bir hata. Sizden veya cihazınızdan kaynaklanmıyor. Tahminime göre bir dahaki güncellemede bu sorun çözülecektir.

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce cevaplandı

    0

    Bu virüs son zamanlarda çoğu kişide rastlandı ancak net bir çözümü şuanda sanırım bulunmuyor.Telefonu sıfırlama ve reset işlemleri sonucunda virüs silinmiyor.Virüs sistem dosyalarına bulaşmış olabilir.Format atılsa dahi virüs tekrar yüklenebilir bir özellikte gibi duruyor.

    Çözüm olarak yapılacak işlem damlakoc dediği gibi güncelleme gelmesini beklemek olabilir.Ya da telefona android rom (işletim sistemi) dosyalarını dışardan temiz olarak yüklemek sorunu giderebilir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Az önce virüs ile ilgili kontrolleri yapıp bir çözüm hazırladım: PornClub virüsü nasıl temizlenir? kesin çözümdür. Test ettim.

      alattin alattin (16984)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        beyler telefonum sony xperia p telefonuma clash of clans hile mod apk indirirken yanlis dosya indirdi ve virus girdi telefonum suanda tugladan farksiz ciplak kadin resimleri hot video falan ekrana cikiyo ve ekstradan değisik bir sistem cikiyor ve virus programi tarama yaparken telefon kapanip aciliyor bunu nasil cozerimyardim edin lutfen ve apk yi viyaza.com dan indirmistim

        mucahitg mucahitg (1)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol