Power supply surges detected during the previous power on

0

Bilgisayar açılırken American Megatrends ekranında, siyah ekranda takılıyor. Ekranda Power supply surges detected during the previous power on.  ASUS anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! Press F1 to continue. mesajı beliriyor. Bilgisayar açılmıyor.

Power supply surges detected during the previous power on.  ASUS anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! Press F1 to continue mesajının anlamı nedir?

 

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Power supply surges detected during the previous power on.  ASUS anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit! Press F1 to continue mesajının anlamı nedir?

    Mesajının Türkçe karşılığı şu "Bir önceki açılışta güç kaynağı dalgalanmaları tespit edildi. Sistemi elektrik dalgalanmalarından korumak için  Asus dalgalanma koruması çalıştırıldı"

    ASUS anti-surge özelliği bilgisayarı voltajda oluşabilecek dalgalanmalardan korumak için kullanılan bir özelliktir. Şebeke gerilimi zaman zaman çeşitli sebeplerden yukarı veya aşağı doğru oynalamalat gösterir. Normalde şehir sebekeleri 220V civarındadır. Fakat zaman zaman voltajda oynamalar olur ve bu elektronik cihazlara zarar verir.  

    ASUS anti-surge özelliği de bilgisayarı bu tür gerilim dalgalarından korumak için vardır.

    Bu özellik bilgiayarın aniden kapanmasına sebep olur. Voltajdaki bir oynama Asus anti-surge  özelliğinin devreye girmesine sebep olur. Bu durumda da bilgisayar aniden kapanır.   Asus anti-surge bazı asus anakartlarda olan bir özelliktir. Asus anti-surge Over Voltage Protection (OVP / Yüksek voltaj koruması) ve Under Voltage Protection (UVP / Düşük voltaj koruması) birimlerinden oluşur.

    Power supply surges detected during the previous power on.  ASUS anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!  hatası bir kaç sebepten alınır:

    • PSU arızalanmış olabilir
    • PSU anakart bağlantısı oynamış olabilir (kabloları söküp yeniden takmak işe yarayabilir)
    • Anakart ya da bileşenlerinde bir kısa devre söz konusu olabilir.
    • Gerçekten voltajla ilgili dalgalanma yaşıyorsunuzdur

    Anti Surge özelliği BIOS'tan kapatılabilir. Asus anakart Bios bölümünde (UEFI Bios Utiliy altındaki Monitor bölümünde ) Anti-Surge Support  şeklinde bulunur. ON  açık demektir. Off konumuna getirilirse bu özellik kapatılabilir. Bu özellik bilgisayarınızı gerilim dalgalanmalarından korumak için vardır. İnternette yaptığım araştırmalarda pek çok kullanıcının Power supply surges detected during the previous power on aldığını gördüm. Asus Anti Surge  özelliğinin pek de doğru çalışmadığı yönünde bir izlenim edindim.  

    Bu hatayı sık sık alıyorsanız akım korumalı bir priz ile sorunun sebekeden mi yoksa başka bir sebepten mi olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin Schneider Electric APC Tekli Akım Korumalı Priz 230V gibi bir ürünle şebekenizde yaşanan dalgalanmalardan korunabilirsiniz. Sorun devam ediyorsa

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol