Powerbank telefonumu tam şarj etmiyor

0

Merhaba,

Yaklaşık 1,5 senelik bir Power Bank var elimde, önceleri telefon %100'ü görene kadar şarj ederdi. Son bir kaç aydır belirli bir oranda doldurup kendi kendine kapanıyor, ortalama telefonun pilinde %15 gibi bir artış olunca. Aletin düğmesi olmadığı için kabloyu çıkartıp yeniden takınca şarj yine başlıyor, fakat bir süre sonra yine kesiliyor.

Sorun ne olabilir acaba?

ly03m055 ly03m055 (12)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Aynı power bank ile başka telefonları şarj etmeyi denersin. Eğer onların şarjları sırasında da aynı veya benzer problemler olursa bu, power bankın artık kullanım ömrünü tamamlamak üzere olduğunu gösterecektir.Aksi halde (diger telefonlar normal şarj olursa) bu durumda da problemli şarj durumu olan telefonun bataryası problemli ve kullanım ömrü tükeniyor demektir. Bunu tam anlayabilmek ve bundan emin olabilmek için birde normal şarj adaptoruylede şarj durumu kontrol edllir, gerekirse telefon fabrika ayarlarına geride alınır.

    Tüm bunlar yapılırsa problemin ne olduğu net olarak anlaşılır.

    Bu arada bir power bank kullanım ömrü icin 1,5 sene uzun bir zaman sayılabilir. Bu birazda kullanim sikligina bağlıdır ama zaman içinde o power bank hiç kullanilmasa dahi kullanılabilir olmasından çok şeyler kaybeder ve hatta giderek artık iş görmez hale gelir. Zira power bankalarda aslında birer şarj olabilen bataryadir (sarj edebilme ozelliklerininde olabilmesi bu durumu degistirmez) ve bütün bataryalar uzun sürelerde kendiliginden tukenme sureci yasarlar ve yeniden şarj olanlarda bu özelliklerini giderek kaybederler. Bu gerceklikte göz önüne alinirsa uzun bir zamandan beri kullanmakta oldugun power bankin artik kullanim omrunu doldurdugu ve kullanilamaz hale geldiği kuvvetle muhtemeldir.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Anlaşılan o ki powerbankin ömrü bitiyor yavaş yavaş

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol