pptx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

0

pptx uzantısı nedir?

pptx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    pptx uzantısı nedir?

    pptx uzantısı Microsoft PowerPoint dosyasına ait uzantıdır. Daha önceden ppt ulan PowerPoint dosya uzantıları PowerPoint 2017 sürümünden sonra PPTX uzantısı almaya başlamıştır.

    Bilindiği üzere Microsoft Office uygulamasının bir parçası olan PowerPoint, gelişmiş sunum dosyaları oluşturmak için kullanılan bir programdır. Microsoft PowerPoint ücretli bir programdır.

    PPTX dosyaları içinde metin, resim, video barındırabilir. PPTX uzantılı dosyalarda basit animasyonlar oluşturulabilir.

    pptx uzantılı dosyalar nasıl açılır?

    PPTX uzantılı dosyaları açmak ve oluşturmak için Microsoft Office - PowerPoint programına ihtiyacınız var. PowerPoint uygulaması, Microsoft Office uygulamasının bir parçasıdır. pptx uzantılı dosyaları Microsoft PowerPoint ile açabilirsiniz. Microsoft Office ücretli bir programdır.

    PPTX sadece Microsoft PowerPoint ile mi açılabilir?

    PPTX dosyalarını açmak için PowerPoint uygulamasından başka yollar da var. Eğer dosyayı görüntüleyecekseniz PowerPoint Viewer işinizi görecektir. PowerPoint Viewer ücretsiz bir programdır

    PowerPoint Viewer programını buradan indirebilirsiniz.

    Önemli Not: PowerPoint Viewer Nisan 2018 tarihine kadar indirilebilecek. Daha sonra yayından kaldırılacaktır. Bu tarihten sonra aşağıdaki yöntemleri kullanmanızda fayda var. Microsoft artık Power Point Viewer programını geliştirmeyecektir.

    PPTX dosyası üzerinde çalışma yapacaksanız ücretsiz bir ofis programı da kullanabilirsiniz.  İşe yarar ve kullanışlı, ücretsiz pek çok ofis programı var.  Open Office ve Libre Office bunlardan ikisi.   Open Office buradan indirebilirsiniz.

    Yine ücretsiz Libre Office uygulaması PPTX dosyalarını açacaktır. Libre Office uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    Eğer bilgisayara program yüklemeden pptx dosyasını açayım ve üzerinde işlem yapayım derseniz o zaman Google Docs uygulamasından faydalanabilirsiniz. Google Docs bulut ortamında çalışan ve pptx dosyalarını görüntülemenize, düzenlemenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Google Docs'a bu linki tılklayarak ulaşabilirsiniz.

    Google Docs üzerinde çalışabilmek için ilk şartınız pptx dosyasının Google Drive'a yüklenmiş olmasıdır. pptx dosyanızı Google Drive'a yüklerseniz rahatlıkla üzerinde çalışabilirsiniz.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol