precomp.exe calismayi durdurdu sorunun çözümü nedir?

0

Bazi oyun kurulumlarinda bu hatayi aliyorum ve kurulum kapaniyo oyun gelmiyo sizce bu sorun neden ola bilir ayrica yonetici panelinde precomp.exe calismiyo bazende precomp038.exe hatasi aliyorum size guveniyorum simdiden tesekurler

sirxanayxan sirxanayxan (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Oyun yüklerden alınan precomp.exe hatası ile karşılaşılan sorunlar ve bunlara ait çözüm önerileri

    precomp.exe hatasının çözümü için aşağıdaki işlemleri deneyebilirsin:

    • Çözüm 1 > Yetki eksikliği: Kurmak istediğin oyunun Setup dosyasını sağ tuşla tıkla ve yönetici olarak çalıştır seçeneğini seç. Bu seçenek ile kurulum Yönetici olarak başlar. Böylelikle oyun kurulum sırasında ek yetkilere sahip olur. Oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsin.
    • Çözüm 2 > Uyum sorunu: Yukarıdaki yöntem işe yaramazsa şunu dene: Diğer bir yöntem oyunu farklı işletim sistemi modlarında kurmayı denemek olacaktır.  Yine kurulum dosyasını sağ tuşla tıkla özelliklere gir. Uyumluluk sekmesinden uyumluluk modunu Windows 7 olarak ayarla. Daha eski bir oyun kuruyorsan Windows XP Service Pack 3 seçebilirsin.
    • Çözüm 3 > İndirilen dosyanın bozuk olması : Başka bir sorun indirdiğin oyun dosyası bozuk ya da hatalı inmiş olabilir. En çok karşılaşılan, oyun yüklemelerinde özellikle, precomp.exe hatasının sebebi budur. Oyun dosyalarının boyutu çok yüksek olduğundan indirme sırasında hata oluşabiliyor. oyun dosyalarını indirirken IDM (internet download manager) gibi indirme yöneticisi yazılımlardan faydalanmak gerekir.
    • Çözüm 4 > Sorun çıkaran antivirüs programı: Bazı oyunların, özellikle, crackli, yamalı oyunların yüklenmesi sırasında antivirüs programı devreye girer ve crack dosyalarını virüs olarak tanımlar. Bu durumda bazı dosyaları size sormadan siler. Silinen bu dosyalar yüzünden kurulum sırasında precomp.exe hatası oluşur. Kurulum yapmak istediğiniz oyun güvenilirse antivirüs programını geçici olarak kapatabilirsiniz.
    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol