Premium indirme nedir, gerçek mi?

0

arkadaşlar bilgisayarı sık kullandığım için indirme falan yaptığım için heryerde aynı şeyi görüyorum premium indirme diye turbobit falan şimdi ben premium üyelik alsam kendi internet hızımı geçicekmi indirme hızım bana pek mantıklı gelmedi bide size sorayım dedim

nizi666 nizi666 (179)
7 yıl önce sordu

  • https://www.premiumkirala.com/ huhu7 4 yıl önce
  • @alattin arkadaş reklam yapıyor galiba infinity 4 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

 turbobit gibi servisler ücretli ve ücretsiz iki servis sunar.

Ücretsiz olan servislerde, indirme hızı limitlenir. Örneğin sen 24Mb/s internetin varsa ortalama indirme hızın 1.2MB diyelim bu hızda indirme yapamazsın. turbobit indirme hızını düşürür 100K - 50K gibi değerlerde indirirsin.

Ücretli üyelik alırsan, bu indirme limiti kaldırılır ve senin internet hızın ne ise ona bağlı olarak indirme yaparsın.

Aslında olayın senin internet hızınla ilgisi yok. Turbobit ücretsiz indirmelerin indirme hızını düşürüyor. Örneğin sen 10 ile indirebilecekken 1 ile indiriyorsun, ücretli üyelik alırsan 10 ile indirebiliyorsun.

Senin internet hızın en fazla 1MB/s indirme destekliyorsa sen 5Mb/s ile indiremeyeceksin yani bunu yanlış anlama. Senin internet hızın en fazla ne destekliyorsa onunla indireceksin.

murat murat (12492)
7 yıl önce cevaplandı

  • çok teşekkürler açıklayıcı oldu nizi666 7 yıl önce
  • rica ederim @nizi666 murat 7 yıl önce

2

Verilen cevaplarda çok önemli ölçüde hiz farki (sınırlama/serbest bırakma) ve reklamlar ile download işleminin zorlaştırılması (fazla tıklama, zaman  sayacı  gibi yollarla yapılıyor bu zor hale getirmeler) hususları belirtilmiş. Ayrica @candan cok virus bulunuyor, kullanmamak en iyisi gibi fikirde belirtmiş ama bu tam doğru değil. Zira virüsler illegal downloadlarin hepsi için yüksek risk taşır. Sadece upload sitelerinde değildir bu risk. Ve eğer turbobit veya diğer upload siteleri düzgün ve sistem güvenligine gereken özen ve dikkatte gösterilerek kullanılırsa çok fayda sağlar, çok işe yarar. Gerek dosya yedekleme ve/veya taşıma, aktarma gerekse dosya download hususlarında sağlanır bu faydalar.

Premium fark ve avantajlarından bahsederlerken @murat ve @candan önemli bazı hususlarıda belirtmemişler (Konu sorusunun muhtevası sebebiyle böyle bir teferruata gerek görmemiş olabilirler). Onlarda şöyledir: Ücretsizde downloadlar gunluk/saatlik limitlere bağlanır ve bir download yapılmasından hemen sonra yeni bir downloada müsaade edilmez. Yeni download için mutlaka bir süre beklenilmesi gerekir ve bu bekleme sureleri yapılan downloadlarin boyutlarına göre belirlenir ve şekillenir. Premium (ücretli) üyelikte ise hiçbir sınırlama olmadan download sayısı ve boyutlarınada bakılmaksızın downloadlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca premium üyelikte ücretsiz üylelikte bulunmayan download manager programları (IDM gibi) desteklenir. İnternet download manager'lerinin sağladığı iki önemli (hatta süper) avantaj olurki bunlar download hızını normale göre dahada artırması ve eğer download yapılan site destekliyorsa (turbobit premium gibi) bir problemle alakalı olarak yarım kalan downloadın sonradan devam ettirilebilmesi ve/veya downloadı iradi duraklatma sonra devam ettirme imkanlarıdır. Konu ile ilgili olarak bu son ilave bilgilerle herhalde önemli bir eksiklik kalmamıştır. 

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

    1

    turbobit premium indir anlamı reklamlara takılmadan indir evet hayır sorularına muatab olmadan indir

    demek kısacası turbobit syfaları virüs kaynıyor zaten hiç girme tavsiyem

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkürler nizi666 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol