Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası

0

Bilgisayar açılırken Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace Press F1 to Resume hatası alıyorum ve bilgisayar F1 tuşuna basılmadan açılmıyor.

Bilgisayar açılışında alınan Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace  hatasının çözümü nedir?

cemkara cemkara (4215)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatasının çözümü ve anlamı:

    Bilgisayar açılırken P.O.S.T denen bir işlem gerçekleştirirler.  Post (Power On Self Test), bilgisayarın açılşış esnasında donanım birimlerini kontrol etmesi, test etmesi anlamına gelmektedir. BIOS yazılımı donanım birimlerini kontrol eder ve bir hata yoksa uyarı vermeden görevi işletim sistemine bırakır. Eğer bir hata varsa çeşitli sesler veya ekran mesajları ile kullanıcıyı bilgilendirir.

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatasının anlamı Harddisk yani sabitdiskin bu testi geçemediği anlamına gelir.  Hatanın anlamı sabitdisk üzerinde hatalara rastlandığı, diskin yedeğinin alınması ve değiştirilmesi gerektiğidir.

    S.M.A.R.T teknolojisi sabitdiskin çalışmasını kontrol eden, sabitdiskle ilgili bazı değerleri sürekli kontrol eden ve hata oluştuğunda bunu bildiren bir teknolojidir. Kısaca S.M.A.R.T, sabitdiskin sağlığını kontrol etmekle sorumludur.

    S.M.A.R.T, sabitdiskte olacabilecek potansiyel sorunları önceden tespit eder ve kullanıcının veri kaybına uğramaması için kullanıcıyı uyarırır.

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası, sabitdiskin sağlığının iyi olmadığı, potansiyel veri kayıtlarının, bozulmalarının olabileceği bu sebepen yedek alınması gerektiği ve sabitdiskin değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

     Press F1 to Resume, F1 tuşuna basarak devam edebilirsiniz anlamına gelir. Açılışta F1 tuşuna basarak bu hatayı görmezden gelebilir ve bilgisayarı açabilirsiniz.

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası alıyorsanız öncelikle bilgilerinizi başka bir diske, örneğin USB bir taşınabilir diske yedekleyin. Daha sonra  kendinize yeni bir sabitdisk alın ve bilgisayarın sabirdiskini değiştirin.

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace hatası alıyorsanız ve bilgisayarınız garanti dahilindeyse hemen bilgisayarı aldığınız yere götürün ve sabitdiskin değiştirilmesini isteyin.

    Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. Status Bad Backup and Replace  hatası sonrasında bilgisayarınız normal çalışmaya devam eder. Fakat bu ilerde olacak bir sabitdisk arızasının habercisidir. Hardisk ile ilgili bazı veriler hatalı  veya bozuk olarak SMART tarafından tespit ediliyor demektir.  Önemli verilerin olduğu disklerde mutlaka disk değiştirilmeli ve yedek alınmalıdır.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol