Prize takılı şarj aleti, ucunda telefon olmasa bile elektrik harcar mı?

0

Bir şeyi çok merak ediyorum.  Bazen telefonu şarj ettikten sonra kolaylık olsun diye sadece ucundan telefonu çıkartıyorum. Şarj aleti sürekli prizde takılı kalıyor.  Bu durumda şarj aleti kendi başına elektrik harcar mı?

Aynı şekilde bunu laptop içinde yapıyorum.  Laptop şarj aleti prize takılıyken ucunda laptop olmasa bile elektrik harcar mı?

ceyda ceyda (312)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Prize takılı tüm cihazlar elektrik harcar. Şarj aleti prize takılı fakat ucunda telefon yoksa bile elektrik harcamaya devam eder. Harcadığı elektrik telefon şarj aletin takılıyken harcanan enerjiden çok daha azdır.  

    Bu durum laptop şarjı, telefon şarjı vs için farklı değildir.  Elektronik cihazlar yapıları gereği pek çok elektronik parçadan oluşurlar. Kendi bir iç dirençleri olan bu parçalar elektrik tüketirler.

    Şarj aletinin prizde kalmasının diğer bir olumsuz yanı, şarj aletinin ömrünü azaltıyor olmasıdır. Prizde sürekli kalan şarj aletinin ömrü daha kısa olur.

    Prize taklı adaptör, şarj aletinin elektrik harcamasından daha riskli bir durum yangın olasılığıdır. Bu cihazlar prizde takılı kaldığı müddetçe ısınmaya yatkındırlar. O sebepten şarj aletini kullanmadığınız takdirde mutlaka prizden çekin.

    Sonuç: Kullanmıyorsanız prizde takılı şarj aleti, adaptör bırakmayın.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

    • bilgilendirme için teşekkür ederim murat bey ceyda 8 yıl önce

    0

    @Ceyda, sen neden öyle şeyleri kafaya takıyorsun? Bir şarj adaptörünün boş haliyle prize takılı olmasıyla harcanan elektrik sarfiyatından ne olurki?! Yok denecek kadar az bir sarfiyattır bu. Hesap falan edilmez; hesap etmeye değmez :)

    Ama @murat'ın belirttiği sebeplerle şarj adaptörleri kullanılmadıkları hallerde prizlerde takılı tutulmamalıdır ve zaten sürekli kullanılmayan bütün elektrikli aletler ile elektronik cihazlarda prensip olarak şehir şebekesi güç prizlerine takılı halde bırakılmamalıdır (Bunların bazıları şarj adaptörlerinden farklı olarak standby boştada hatırı saylır güç sarfiyatında bulunurlar).

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Aslında ben takmıyorum, evde tartışma konusu oldu sizlere bir sorayım istedim :) teşekkür ederim cevabınız için ceyda 8 yıl önce
    • :) temmuz 8 yıl önce
    • Sadece sen veya sizin evdekiler değil aslında çok merak edeni varmış sorduğun bu sorunun cevabını. Baksana açmanın üzerinden daha bir gün bile tam geçmeden açtığın konuyu 250 üzerinde kişi merak ederek ziyarette bulunmuş (Sitemiz ölçülerene göre bir hayli fazla). Yani herhalde çok kişi sizin evdekiler gibi.. :) temmuz 8 yıl önce
    • Tek merak eden ben degilmişim :)) ceyda 8 yıl önce
    • Öyle.. :) temmuz 8 yıl önce

    0

    gerçekten yaptığın çok tehlikelidir çok elektrik faturası gelir ve üstelikte prizi çekmete çok üşenme

     

    Sorunun cevabı:evet elektrik harcar

    arday arday (-3)
    8 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkür ederim cevabınız için ceyda 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol