Prize takılı şarj aleti ucunda telefon yoksa elektrik harcar mı?

0

Telefonu şarj ettikten sonra genelde şarj aletini prizden çekmiyorum. Hep prize takılı kalıyor. Telefon dolduğunda telefonu çekiyorum ama şarj aleti sürekli prize takılı kalıyor. Kullandığım priz koltuğun arkasında kalıyor o yüzden sürekli şarj aletini tak çıkart yapmak istemiyorum.  Merak ettiğim şey şarj aleti sürekli prizede kaldığında bir sorun olur mu? Bir de şarj aleti sürekli prize takılıyken elektrik harcar mı? Faturada bunun etkisi olur mu?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Şarj aletini prizde sürekli takılı bırakmak doğru bir davranış değildir. Ayrıca ucunda telefon takılı olmasa dahi prize takılı şarj aleti bir elektrik harcar. Çok düşük miktarda da olsa şarj aleti enerji harcayacaktır. Elektrik faturasına fark edilir bir yansıması olmaz.  İçinde kondansatör, transistor, direnç gibi elektronik devre elemanı bulunduran her cihaz bir direnç sahibidir ve bu da enerji tüketimine yol açar.

    Ayrıca sarj aletinin ömrünü azaltırsınız. Şarj aleti kullanılacağı zaman sadece prize takılmalıdır.  Kullanmadığınız zaman şarj aletini prizden çekmelisiniz.

    hakan hakan (15409)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol