Process Explorer hatalı virüs tespiti yapıyor, ne yapmalıyım?

0

Merhaba dostlar geçenlerde crackli bir oyun indirmiştim ve oyundan şüphelenip Malwarebytes ve Kaspersky ile virüs taraması yapmıştım fakat bir sonuca rastlamamıştım. Bir de aklıma Process Explorer'dan virüs tespiti yapmak geldi lakin sonuç Process Explorer'da diğer anti virüs programlarının tersini gösteriyordu yani virüsün olduğunu gösteriyordu. Bu konuyu oyunu crackleyen kişilerle tartıştığım zaman ise bana "Temel olarak, bir program el yapımı olduğunda ve resmi imzası olmadığında, birçok düşük seviye antivirüs programları şüpheli olarak işaretleyecektir" dedi. Oyunu oynarken bilgisayar olması gerektiği gibi çalışıyordu zaten. Oyunu indiren diğer insanlarla konuştuğum zaman onlarda oyun güvenli herhangi bir virüs taşımıyor dediler. Aklıma takıldı, sizce process explorer yanılıyor mu?

Bu da process explorerın gösterdiği tespit:

claret claret (3)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Fotoğraf tam gözükmüyor, düzgünce SS alıp imgbb, hızlıresim gibi fotoğraf upload sitelerine atıp linkini buraya atar mısın rica etsem?

    Merhaba dostlar geçenlerde crackli bir oyun indirmiştim ve oyundan şüphelenip Malwarebytes ve Kaspersky ile virüs taraması yapmıştım fakat bir sonuca rastlamamıştım.

    İndirdiğin yer neresidir? Özelden link atma fırsatın varsa atar mısın?

    Bir de aklıma Process Explorer'dan virüs tespiti yapmak geldi lakin sonuç Process Explorer'da diğer anti virüs programlarının tersini gösteriyordu yani virüsün olduğunu gösteriyordu.

    False possitive olabilir.

    Bu konuyu oyunu crackleyen kişilerle tartıştığım zaman ise bana "Temel olarak, bir program el yapımı olduğunda ve resmi imzası olmadığında, birçok düşük seviye antivirüs programları şüpheli olarak işaretleyecektir" dedi.

    Evet, doğru olabilir.

    Oyunu oynarken bilgisayar olması gerektiği gibi çalışıyordu zaten.

    Anormallik yoksa bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Genel olarak sıkıntılı virüsler bir şekilde kendilerini belli ediyor, saçma sapan CPU, GPU sıcaklık, kullanım yüzdesi artışı, sistemde donmalar gibi.

    Oyunu indiren diğer insanlarla konuştuğum zaman onlarda oyun güvenli herhangi bir virüs taşımıyor dediler.

    Baştan savma konuşmuş olabilirler, net bir şey diyemiyorum.

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Process Explorer virüs taraması yapmaz. Aslında sen Process Explorer altından Virustotal'i kullanıyorsun.

      İlgili dosyanın virüs total sonucna baktım. 66 virüs motorundan sadece 2 tanesi (MaxSecure ve Webroot) virüs olarak nitelemiş.

      Onlar da tam olarak sınıflandıramamışlar.

      Crackli oyunlarda bu tür sonuçlar normaldir. Ben dosyada virüs olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen bu antivirüsler false possitive denen yanlış teşhis koyuyor.

      Antivirüsler pek çok kritere göre dosyayı virüs ya da değil diye işaretliyor. Yayıncı tarafından imzalanmamış bir dosya şüpheli olarak görülebilir.

      alattin alattin (16984)
      2 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol