Process Explorer Nedir? Nasıl Kullanılır?

0

Process Explorer nedir? Bu program ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Nereden indirebilirim?

xbedirhanx xbedirhanx (836)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Process Explorer Nedir?

    Process Explorer Microsoft' a ait bir yazılımdır. Amacı ise bilgisayarınızda arka planda olup biten herşeyi görmenizi ve yönetmenizi sağlamaktır. Bu uygulamayı görev yöneticisinin gelişmiş hali olarak düşünebilirsiniz. Process Explorer size bilgisayarınızda olup bitenleri gösterdiği gibi bunları yönetme imkanı da verir (İşlem yapmak istediğiniz uygulamaya sağ tıklayark işlem yapabilirsiniz.).  Ayrıca bu programın en güzel yanlarından biri de size gösterdiği uygulamaların neredeyse hepsine VirusTotal' den tarama yapabilme imkanı sağlar. Yani isterseniz şüphelendiğiniz uygulamaları onlarca virüs programı ile istenilen dosyaya tarama yapıp detylı sonuçlarını size gösteren VirusTotal web sitesi ile tarayabilirsiniz. Kullanım alanlarına gelecek olursak, bu programı rutin kontroller yapmak için veya şüphelendiğiniz durumlarda bilgisayarınızda ne olup bittiğini kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

    Process Explorer Nasıl Kullanılır?

    Bu programın kullanımı oldukça basit. Görev yöneticisi kullanmayı biliyorsanız aynı mantıkla bu programı da kullanabilirsiniz. Programı açtığınızda karşınıza bilgisayarda çalışan uygulamaların bir listesi geliyor. İstediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp bazı işlemler yapabilirsiniz. (NOT: Bu program size sadece kötü amaçlı uygulamaları göstermez, işlem yapacağınız program bir sistem yazılımı da olabilir. İşlemlerinizi bildiğiniz uygulamalara yapmanızı öneririm.) Ayrıca sağ tıklayarak neredeyse bütün uygulamalara VirusTotal'de tarama yapabilrsiniz. Raporu görmek içinse sadece uygulama satırının sonlarında çıkan sayıların olduğu butona tıklayın. Bir web sitesi açılacaktır ordan rapora ulaşabilirsiniz. 

     

    Process Explorer Nasıl İndirilir ve Nasıl Kurulur? 

    Process Explorer'i aşapıdaki linkten indirebilirsiniz.

    İndirme linki: Process Explorer İndirme Linki

    Program kurulum gerektirmez. İnen zip dosyasının içindeki processexplorer.exe dosyasına çift tıklayın, program açılacaktır.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol