Programlama için laptop önerisi

0

Merhaba şu iki laptop arasında kaldım. sizce tercihimi hangisinden yana yapmalıyım. Veya bu fiyata programlamada kullanabileceğim başka bir marka model önerebilir misiniz?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Programlama için laptop arıyorsan aslında çok güçlü bir laptop'a ihtiyacın yok. Ram 8GB işlemci de i5 olabilir mesela. Ama daha performanslı bir pc için i7 işlemci tercih edebilirsin.

    Verdiğin linklere bakarak bütçenin 5000 TL civarı olduğunu düşünüyorum. Ben sana başka bir laptop önereceğim.  Öncelikle SSD olmayan hiç bir laptop alma.

    Dell Vostro 5581 Intel Core i7 veya Dell Inspiron 3580 Intel Core i7  bu iki laptop fiyat / performans olarak seni memnun eder. Programlama içinde rahatlıkla kullanabilirsin. İster Visual Studio çalıştır ister başka bir IDE kullan hepsinde rahatlıkla geliştirme yapabilirsin. 

    İşletim sistemleri FreeDOS veya Linux bunu da unutma. Eğer Windows 10 kullanacaksan ilave lisans alman gerekecek. Her ikisinde de 256GB SSD var. Bu sana rahatlıkla yeter.  Film, müzik vs depolamayacaksan rahat rahat kullanırsın

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu iki laptop arasından hangisini almamı önerirsiniz dersen: kesinlikle Casper Nirvana'yı tavsiye ederim.

      veysi2023 veysi2023 (149)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol