Programsız driver yedekleme. Program olmadan driverlar nasıl yedeklenir?

0

Windows 10'da bütün driverlarımı yedekleyebilir miyim?

Windows 8 ve 10'da bütün driverlar programsız nasıl yedeklenir ve geri yüklenir?

Bilgisayar driverlarımın tamamını yedeklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    2

    Bilgisayarınıza format atmadan önce kablosuz ağ bağdaştırıcı, görüntü bağdaştırıcısı gibi önemli driverları yedeklemek her zaman tavsiye edilir. Bunu yapmanın çok pratik bir yolu vardır. Bu yöntemle bilgisayarınızdaki bütün driverları yedekleyebilir ve format attıktan sonra eğer bir sıkıntı varsa (örneğin formattan sonra kablosuz sürücüsü üzerinde ünlem işareti varsa, çalışmıyorsa) yedeği kullanarak geri yükleyebilirsiniz.

    Programsız sürücü (driver) nasıl yedeklenir?

    Yedeklemeye geçmeden önce nereye yedekleme yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Örneğin masaüstünde "Driver_Yedek" diye bir klasör oluşturup oraya yedekleme yapmak isteyebilirsiniz. 

    • Bilgisayarınızın arama kutusuna cmd yazın ve karşınıza gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır deyin. CMD ekranı yönetici haklarıyla çalışmalıdır.
    • CMD ekranına şu komutu yazın:
    dism /online /export-driver /destination:"C:\Users\farurhenho\Desktop\driver_yedek"

    Bu komutta /destination yerini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor. Nereye yedekleme yapmak istiyorsanız o klasörün yolunu yapıştıracaksınız. Klasörün yolunu şu şekilde öğrenebilirsiniz:

    • Shift tuşuna basılıyken klasöre sağ tıklayın, gelen seçenekler arasından "Yol olarak kopyala" seçeneğini seçin. Böylece o klasörün yolu kopyalanmış olur.

    Daha sonra kopyaladığınız yolu komuttaki /destination ibaresinden sonra aynen yapıştırmanız gerekiyor. Yapıştırdıktan sonra enter tuşuna basın ve işlemin bitmesini bekleyin. Bütün yedeklemelerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığına dair şöyle bir yazı belirdikten sonra artık CMD'yi kapatabilirsiniz.

    Yedeklediğim sürücüyü (driver) nasıl yüklerim?

    Temiz bir Windows kurulumundan sonra driverlardan birinde sıkıntı olabilir. Bir şekilde yüklenmemiştir ve Aygıt Yöneticisinden baktığınızda üzerinde bir ünlem veya soru işareti görüyorsunuzdur. Bu durumda yedeklemiş olduğunuz driverları kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

    • Aygıt Yöneticisini açın ve problemli sürücü hangisiyse sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelleştir" deyin.
    • Gelen pencereden "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçeneğine tıklayıp devam edin.
    • Burada yedeklediğiniz sürücüler (driver) hangi konumdaysa Gözat butonuna tıklayıp onu belirtmeniz gerekiyor. Format atmadan önce masaüstüne yedeklemiş olabilirsiniz, ama o yedekleri bir flash diske aktarmışsanız burada flash diskinizi belirtmeniz gerekiyor.
    • Yedeklerin olduğu yeri seçtikten sonra İleri diyerek devam edin, problemli sürücüyü yedekler arasından otomatik olarak bulacak ve yükleyecektir.

    Bu yöntemle sorunsuz bir şekilde sürücüleri yedekleyip, problemli sürcüyü onarabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Gerçekten çok faydalı bir yol.. Sistem yenileyecekler bunu mutlaka yapmalı. Ayrıca sistem yenilemesi yapılmasa bile sürücü yedeklerinin elde bulunması yine iyi olur. Bunlara her zaman ihtiyaç doğabilir (Yanlış güncellemelerin olması, herhangi bir sebeble sürücülerin bozulması, silinmesi vb hallerde gibi). 

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol