ProtonVPN nedir? ProtonVPN nasıl kullanılır?

0

ProtonVPN servisi tam olarak nedir, ne işe yarar? 

ProtonVPN'in ücretsiz sürümünde ne gibi kısıtlamalar vardır?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    ProtonVPN, basitçe engellenmiş sitelere girebilmenizi sağlayan ücretsiz VPN servisidir. OpenVPN altyapısını kullanan ProtonVPN servisini internette güvenli bir şekilde dolaşmak veya yasaklı sitelere girmek için kullanabilirsiniz.

    ProtonVPN ücretli mi?

    ProtonVPN servisinin tamamen ücretsiz sürümü var ama bazı kısıtlamalar getirilmiş. Örneğin ücretsiz sürümde sadece 3 ülkeye bağlanabiliyorsunuz, ayrıca her ücretsiz VPN de olduğu gibi hız limiti bulunuyor. Ama en önemlisi kota limiti yok, bu en büyük artısı diyebilirim. Kotası olmayan ücretsiz VPN arıyorsanız ProtonVPN işinizi fazlasıyla görecektir.

    ProtonVPN nasıl kullanılır?

    1. Öncelikle kendinize bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Bu linke tıklayın: https://account.protonvpn.com/signup
    2. Burada sizden plan seçmeniz isteniyor, eğer ücretsiz olarak kullanmak istiyorsanız Free planını seçin ve sayfayı aşağı kaydırın.
    3. “Create a new Proton Account” bölümü karşınıza geldiğinde kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresinizi gerekli alanlara yazın. E-postanızı yazdıktan sonra üst bölümde bulunan Next butonuna tıklayın. E-postanıza bir onay kodu gelecek ve bu onay kodunu oraya gireceksiniz. Onay kodunu girdikten sonra hesabınız onaylanmış olacak.

    Hesabınızı onayladıktan sonra ProtonVPN servisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

    1. Bu linke tıklayıp indirme sayfasına gidin ve kullandığınız işletim sistemine uygun sürümü indirin: https://protonvpn.com/download
    2. İndirdikten sonra uygulamayı ilk açtığınızda hesabınıza 7 günlük ProtonVPN Plus deneme süresi tanımlanıyor, 7 günün sonunda yine ücretsiz VPN’i kullanmaya devam edebileceksiniz.

    ProtonVPN ücretsiz sürümünü kullanmalı mıyım?

    ProtonVPN’i tavsiye etmemin en büyük sebebi, diğer ücretsiz VPN programlarında olduğu gibi kota limiti (örneğin aylık 7 GB gibi) olmaması diyebilirim. Eğer amacınız sadece Wikipedia gibi yasaklı sitelere girip işini halletmekse rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Ama hız limiti olduğu için (özellikle interneti yavaş olanlar) girdiğiniz sitelerdeki videoları verimli bir şekilde izleyemeyebilirsiniz, veya bir siteden indirme yapamayabilirsiniz. Zaten yavaş olan internetiniz ProtonVPN ile daha beter yavaşlayacaktır.

    Bunun yanında P2P protokolünü de desteklemediğini belirteyim. Yani bu demek oluyor ki torrent dosyaları transferi yapamayacaksınız

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol