proxy komut dosyası indiriliyor

0

Google Chrome kullanıyorum. Bir web sitesine bağlanmak istediğimde örneğin uzmanim.net, bazen Chrome penceresinin en alt bölümüde proxy komut dosyası indiriliyor yazıyor ve öylece bekliyor. Site açılmıyor. Daha sonra sayfayı yenile filan yapıyorum. Ondan sonra açılıyor. proxy komut dosyası indiriliyor nedir? proxy komut dosyası indiriliyor sorununun çözümü nedir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu mesaj bende de çıkıyor. Bendeki Chrome ingilizce olduğu için "Downloading proxy script" şeklinde görüyorum herhalde Türkçeye proxy komut dosyası indiriliyor şeklinde çevirmişler.

    Chrome'da genelde proxy komut dosyası indiriliyor  uyarısında takılı kalmasının sebebi ağ problemleridir. Mesela internetin anlık kopması en büyük problemdir.  İnternet bağlantımız gün içinde defalarca kopar ve yeniden bağlanır. Bazen WiFi kullanıyorsak WiFi bağlantısı kopar bazen doğrudan internet servis sağlayıcı üzerinden bağlantımız kopar. Bu internet kopmalarında bilgisayarımız ve adsl modemimiz otomatik olarak internete tekrar bağlanır. 

    Windows ağ simgesinde baktığımızda hâlâ bağlı görünürüz ama aslında internet bağlantımız kopmuştur. Bu durumda da karşımıza proxy komut dosyası indiriliyor uyarısı çıkar.

    proxy komut dosyası indiriliyor hatası için tek bir çözüm yolu yok. Ama sen Ara sunucu yani Proxy ayarlarının otomatik indirilmesini kapatabilirsin. Bunun için Windows 10 da aşağıdaki adımları yap:


    proxy komut dosyası indiriliyor çözüm önerisi:

    1. Google Chrome'u aç. Adres satırına şunu yaz ve enter tuşuna bas:   chrome://settings/

    2. Daha sonra en altta bulunan Bilgisayarınızın proxy ayarlarını açın linkine tıkla.

    3. Karşına Windows ara sunucu (proxy) ayarları gelecek.
    4. Buradaki ayarları şu şekilde yap:
      Chrome proxy komut dosyası indiriliyor çözüm
      Ayarları otomatik algıla bölümünü Kapalı duruma getir

    Bu şekilde en azından proxy vs ile işin yoksa (normal kullanıcıların işi olmaz) proxy denetlemesini atlamış olursun.

    Ayrıca önerim proxy komut dosyası indiriliyor  uyarısı aldığında internet bağlantını kontrol etmen. Bunu basit bir ping komutu ile deneyebilirsin.

    Burada ping nedir, ping nasıl kullanılır anlatılıyor: Ping nedir, nasıl kullanılır?

    Ping ile komut satırından ping uzmanim.net şeklinde deneme yapabilirsin. Muhtemelen uzmanim.net'e ping atamıyor olacaksın. Bu da internet bağlantında sorun var anlamına gelir. Yani sorun aslında Chrome'da değil.

    proxy komut dosyası indiriliyor genelde bağlantı sorunlarından kaynaklanır. Aslında çok hızlıca yapılan proxy ayar kontrolü internet bağlantısındaki kesilmelerden dolayı ekranda proxy komut dosyası indiriliyor  hatası ile görünür.

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol