Proxy kullanan birinin gerçek IP adresi bulunabilir mi?

0

Proxy veya VPN kullanan bir kullanıcının IP adresi bulunabilir mi?

Örneğin ben proxy kullanıyorum IP adresimi gizlemek için. Bir şekilde IP adresim öğrenilebilir mi? Proxy gibi sistemler kullanmak %100 güvenlik sağlıyor mu?

Mesela ben Proxy kullanarak illegal bir işlem yapsam ya da internet üzerinden birine hakaret etsem polis IP adresimi bulabilir mi?

alivecan alivecan (337)
9 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Kullandığın proxy veya VPN seni satmazsa bu mümkün olmaz :-)

    Ben öyle biliyorum.

    Ama özel bir hacker müdahalesi olursa bilemem. Zira hacker'ların neredeyse hiçbir engeli bulunmuyor. Hacker'ına göre elbette.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Proxy veya VPN kullanmak IP adresinizi gizler. Fakat Ip adresiniz bulunamaz değildir. 

      Kullandığınız Proxy veya VPN servisi Ip adresinizi kayıt altına alır. Ip adresiniz loglara girer.

      Örneğin illegal bir işlemde, adli bir durumda, bir suç işlendiğinde,  kullandığınız proxy ya da VPN sağlayıcı ile Polis veya başka kolluk kuvetleri ilişkiye geçerler ve size ait IP adresini alırlar.

      Olay kısaca şu şekilde gerçekleşir:

      Sizin suçu işlediğiniz sunucu proxy'nin ya da VPN sunucunun IP adresini kayıt altına alır.  Hatta bazı sunucular siz proxy kullanıyor olsanız bile sizim gerçek IP adresinizi kayıt altına alabilir, proxy kullandığınızı algılayabilir. 

      Bu ip adresi üzerinden sizin hangi VPN ya da proxy servisini kullandığınız tespit edilir. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.  Kullandığınız servisten yasal yollar ile şuçun işlendiği zaman diliminde   bu servisi kullanan bilgisayar bilgileri hizmet sağlayıcıdan istenir. Hizmet sağlayıcı sadece IP adresini tutmaz bilgisayarınız ile ilgili pek çok veriyi tutar.

      Gerçek IP test edildikten sonra zaten gerisi çocuk oyuncağı. 

      Bu sebepten gerçek hackerlar herkesin kullandığı VPN, proxy kullanmazlar. Ele geçirdikleri sunucuları kullanırlar. Sonrada makinadaki tüm logları kalıcı olarak silerler hatta bir kaç farklı sunucuyu kullanarak olayı daha da kompleks hale getirirler.

      cemkara cemkara (4215)
      9 yıl önce cevaplandı

      • Yazdıklarından benim "..Proxy veya VPN seni satmazsa.." ifademin doğru olduğu sonucunu çıkardım. Yani bu noktada benzer şeyleri düşünüyoruz. Fakat internet hizmet sağlayıcılarının proxy'ye/VPN'ye rağmen her bilgiyi eksiksiz kayıt altına alabildiğinide söylemek istediysen eğer, ben o hususta senden farklı düşünüyorum (Dikkat! Biliyorum demiyor, düşündüğümü söylüyorum). İnternet hizmet sağlayıcıları abanelerinin proxy ve VPN'lere girdiğini tespit eder ve kayıt altına alabilir ama o proxy'lerde hangi abonesinin ne gibi sitelere girdiğini, ne tür faaliyetlerde bulunduğunu öğrenemez. Yani artık bu bilgileri öğrenme (ve belki kayıt altına almaları.. bilemiyorum belki bazı proxy'ler bu uygulamalarda bulunabilirler) tekeli proxy'ye, VPN'ye geçmiştir. Sence yanlışmı düşünüyorum? temmuz 9 yıl önce
      • Proxy ve VPN'lerinde kendi kanallarının kullanımının kayıt altına alınması hususunda herhalde kanuni bir yükümlülükleri bulunur. Öyle ya, bir suç işlenirse falan.. Mahkeme kararlarıda düşünülürse.. temmuz 9 yıl önce
      • Yabancı ülke proxy ve VPN'leri bize şöyle bir avantaj sağlayabilir. Mesela batı dünyasında ve dünyanın büyük bölümünde bireysel özgürlükler, düşünce özgürlüğü vb bizden çok daha gelişmiştir. Burada suç sayılanların bir çoğu oralarda suç sayılmadığı için kendi hukuk kurallarını (genellikle evrenseldir bunlar) ve kanunlarını esas alırlar; seni kolaylıkla Türkiye'deki adli takibata teslim etmezler (Elbette bununda bazı sınırları ve esnek tarafları bulunabilir). temmuz 9 yıl önce
      • Daha önce böyle bir servis (VPN, Proxy) hizmeti veren yerde çalıştım. Kullanılan yazılımlar, eğer loglama açıksa, ki genelde çoğunda yasal sebeplerden dolayı açıktır, girdiğiniz tüm siteleri logluyorlar. Karşılıan olayın uluslararası boyutu varsa kurumlar karşılıklı bu bilgileri paylaşabiliyor. cemkara 9 yıl önce
      • Öyleyse yandık demektir. Ama yinede ehven-i şer bence.. Ve ayrıca proxy'den proxy'ye, VPN'den VPN'ye kendi içlerindede güvenirlik farkı olabilir diye düşünüyorum. Yinede kullanıcının kendi güvenliği için tedbiri elden bırakmaması lazım. Bu nasıl yapılabilecekse artık.. temmuz 9 yıl önce

      0

      Proxy ve VPN %100 güvenlik sağlamaz.  Proxy, VPN hizmetini aldığın yer log yani kayıt tutar. Örneğin ABD merkezli bir VPN kullanıyorsun diyelim. Sonuçta bu şirketlerin yazılımları da hangi kullanıcı online olmuş, ip adresi nedir, tarih ve saat gibi bilgileri kaydediyor.

      VPN, Proxy kullandığında "Girmiş olduğun site" senin ip adresini bilmez. VPN, Proxy sunucu ip adresini bilir.

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol