proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor

0

Google Chrome taratıcını açtığımda karşıma Oturumu açın http://15.hall-silver.ga proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor  penceresinde benden kullanıcı adı ve şifre girerek oturum açmam isteniyor. Google Chrom tarayıcısını her açtığımda karşıma bu pencere geliyor. Sorun ne olabilir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Google Chrome tarayıcısını açtığınızda sizden oturumu açın penceresinde  ... proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor penceresi geliyorsa bilgisayarınıza bir zararlı yazılım bulaşmış ve Chrome proxy ayarlarını değiştirmiş demektir. Bu durum elbette siz bir proxy kullanmıyorsanız söz konusudur. Proxy nedir bilmiyorsanız o zaman bilgisayarınızda yüksek ihtimalle virüs, zararlı yazılım var demektir.

    chrome proxy için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor

    Eğer, VPN ya da Proxy yazlımı kullanıyorsanız, VPN, Proxy yazılımınızda geçici bir sorun olabilir. Bu yazılımları devreden çıkartın ve tekrar deneyin. Eğer hiç bir VPN, Proxy yazılımı kullanmıyorsanız aşağıdaki çözümü deneyin.

    Öncelikle bilgisayarınızda virüs taraması yapmalısınız.  Bilgisayarınızı Malwabytes ile şu linkte anlatıldığı gibi taratın: Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Daha sonra Google Chrome kullanıcı verilerinizi temizleyin. Şu klasörü silmeniz gerekiyor:
    Bu klasörü sildiğinizde Chrome tarayıcısı sıfırlanmış olacaktır.

    C:\Kullanicilar\KullanıcıAdı\AppData\Local\Google\Chrome\Application\User Data
    1. Bu sayfayı Firefox veya Edge tarayıcısında açın.
    2. Chrome tarayıcısını kapatın.
    3. Windows ve R tuşlarına basın. 
    4. Açılan çalıştır penceresine %appdata% yazın ve enter tuşuna basın.
    5. Bu size Roaming klasörünü açacaktır. AppData klasörünü tıklayın.
    6. Local klasörünü tıklayın.
    7. Local altında Google\Chrome klasörüne gidin.
    8. Daha sonra User Data klasörünü tamamen silin.
    9. Chrome tarayıcısını açın.

    Artık herhangi bir siteye girmek istediğinizde   ... proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor penceresi gelmeyecektir.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      @murat ın yazdıklarına ek olarak:

      VPN kullanıyorsanız ....proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor uyarısı alıyorsanız bu ekranda iptal botununa basın. Kullanıcı adı ve parola gibi bir bilgi girmeyin.

      Bu durum genelde  tarayıcının (Firefox, Chrome) kullandığınız VPN uygulamasının sunucusu bağlantısı kesilmeden kapatılması sonucu ortaya çıkar. Bu sizden kaynaklı bir durum değildir. Tarayıcıyı kapattığınızda normalde otomatik olarak VPN sunucu ile bağlantı kesilir. Fakat bazen bu bağlantı kesilmesi gerçekleşmez daha sonra tarayıcıyı açtığınızda  ....proxy'si için kullanıcı adı ve şifre gerekiyor uyarısı karşınıza gelir.

      Çözüm için sadece Oturum Açın ekranında iptal botununa basın. Bu durum VPN kullanan sistemlerde karşılaşılabilir, normal bir durumdur. 

      alattin alattin (16999)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol