PTT PIM ne demek?

0

Yurtdışından gelen ürünümün kargo takibini yaptımda karşıma Gümrüge Sevk Edildi - İST. ULUSLARARASI PIM / Başakşehir sonucu geliyor. PİM nedir? Ürünüm Gümrüge mi takıldı, ürün elime ne zaman ulaşır?

alattin alattin (16999)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PTT PİM Nedir?

    PİM - Posta İşleme Merkezi demektir. Örneğin Yurtdışından gönderilen ürün ULUSLARARASI PIM yani Uluslarası Posta İşleme Merkezine gelir. Gönderi kabulu yapılır ve kaydı oluşturulur. Ürün Artık PTT'ye teslim edilmiş demektir. PİM üzerinde gerekli kontroller yapılır. Daha sonra buradan dağıtıma yollanır yani gönderiler adreslerine teslim edilmeye veya PTT şubelerine gönderilir.

    PİM'e gelmiş bir ürün normalde bir kaç gün içinde dağıtıma çıkar. Fakat bazen ürün kabulu yapan PİM'deki aşırı yoğunluktan dolayı ürün elinize geç ulaşabilir.

    Bu durumun önüne geçmek için doğrudan PİM'den ürünü siz teslim alabilirsiniz. Eğer gönderinin bir aciliyeti varsa ilgili PİM'e gidin ve gönderi takip numaranızla kargonuzu talep edin.

    Örneğin AliExpress sitesinden bir ürün satın aldınız ve ürün henüz elinine ulaşmadı. Fakat satın alma koruması da doldu. O zaman yapabileceğini tek şey beklemek. Çünkü ürün PTT ye ulaşmış satıcı da AliExpress de bir şey yapamaz. Tartışma başlatsanız da AliExpress biraz daha bekleyin der. Para iadesi alamazsınız.

    Kısaca kargonuz PİM'de görünüyorsa ürün artık Türkiye'ye, PTT'ye ulaştı demektir.  Ürünün gelmesini bekleyebilir veya doğrudan almaya gidebilirsiniz.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol