PTT ramazan hediyesi Whatsapp mesajı gerçek mi?

0

PTT ramazan hediyesi diye whatsapp üzerinden bir arkadaşım mesaj gönderdi. Linke tıkladım 9000 TL çekilişle hediye ediyorlarmış. Bir anket doldurmamı istiyor. PTT ramazan hediyesi kapmanyası gerçek mi? Eğer bu bir virüs ise linkte dokundunmuşsam telefonuma virüs bulaşır mı?

Anonim Anonim (156)
12 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PTT web sitesini kontrol ettim. PTT'nin böyle bir çalışması yok. "PTT ramazan hediyesi" Whatsapp mesajı bir sahtekarlık mesajı.   MEsajı silmeli ve arkadaşlarınıza yollamamalısınız. 

    Whatsapp PTT ramazan hediyesi mesajının amacı nedir?

    PTT ramazan hediyesi Whatsapp mesajı bir dolandırıcılık girişimidir.  Mesaj içerisindeki linke tıkladığınızda sizi bir web sitesine yönlendirir ve burada hediye kazandığınıza dair mesajlar çıkar. Daha sonra bir telefon numarasına mesaj atarsınız. Bu durumda farkında olmadan ücretli bir servize üye olursaunuz ve telefon faturanıza ek ücret gelir. Ön ödemeli (kontörlü) kullanıyoranız bakiyenizde eksilme olur.

    PTT ramazan hediyesi mesajını okudum arkadaşlarıma yolladım ve linke tıkladım. Şimdi ne olacak?

    PTT ramazan hediyesi mesajı bir virüs değil. Telefonunuza virüs bulaşmaz. Linke dokunmak, anketi doldurmak size zarar vermez. Fakat son aşamada bir telefon numarasını aradıysanız ya da bir mesaj attıysanız faturanıza ek ücret yansıyacaktır. Bu durumda Turkcell, Vodafone, Turk Telekom hangi operatörü kullanıyorsanız ona telefon açın. Durumu anlatın ve hizmeti iptal ettirin. Arkadaşlarınızı uyarın ve mesajı silsinler.

     

     

     

    hakan hakan (15394)
    12 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol