PUA:Win32/ICBundler virüsü nedir? PUA:Win32/ICBundler Tehlikeli bir virüs mü?

0

Windows Defender  - Windows Güvenliği bilgisayarda İstenmeyebilecek uygulama bulundu uyarısı veriyor. Detaylarına baktığımda PUA:Win32/ICBundler Geçerli Tehditler bölümde görünüyor. PUA:Win32/ICBundler nedir? Bu virüs PUA:Win32/ICBundler zararlı bir virüs mü?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PUA:Win32/ICBundler virüs değildir. Windows Defender Olası istenmeyen yazılımları PUA:Win32/ICBundler adı ile gösterir. 

    PUA (Potentially Unwanted Application / potansiyel olarak istenmeyen uygulama) ifadesinin kısaltmasıdır.  PUA yazılımlar virüs değildir. Sadece bilgisayara sizin bilginiz dışında kurulmuş olabilir.

    Mesela, Bir oyun kurarkan bu oyun kurulumunun esnasında bilgisayarınızı uTorrent, Yandex tarayıcı gibi uygulamalar yüklenirse bu uygulamalar PUA olarak adlandırılabilir.

    Windows Defender bu tür kullanıcı bilgisi dahilinde olmayan yazılımları PUA:Win32/ICBundler olarak tespit eder.  PUA:Win32/ICBundler yazılımlarını eğer siz yüklediyseniz bunu sorun etmeyin. Bilgisayara bir zararı yoktur.

    Mesela uTorrent Windows Defender tarafından PUA:Win32/ICBundler olarak tespit edilir. Eğer uTorrent'i siz kurduysanız bu uyarıyı dikkate almayın. Fakat bilginiz dışında uTorrent kurulduysa bu programı kaldırabilirsiniz.

    alattin alattin (16984)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol