PUBG Mobile Lite nedir?

0

PUBG Mobile'ın Lite sürümü çıkmış. Peki PUBG Lite tam olarak ne işe yarıyor? Normal PUBG Mobile'dan ne farkı var bilenler yardımcı olabilir mi?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PUBG Mobile Lite nedir?

    PUBG Mobile Lite, Tencent Games'in düşük, zayıf donanımlı telefonlara sahip kullanıcılar için geliştirdiği mobil oyun. Daha önce çıkan PUBG Mobile, bilgisayardaki PUBG tadını verebilmesi için olabildiğince grafik ve ses kalitesi açısından büyüktü ve bu durum 1 GB RAM ve diğer donanımsal özellikler açıdan zayıf telefonlar için bir dezavantajdı. Tencent Games ise bu sorunu çözmek için daha hafif PUBG Mobile Lite oyununu çıkardı.

    Telefonunuz normal PUBG Mobile'ı kaldırmıyorsa, PUBG Lite'ı oynayabilirsiniz.

    PUBG Mobile Lite özellikleri ve farkları nedir?

    Elbette oradaki "Lite"ın hakkını verebilmesi için ana uygulamaya nazaran bazı özelliklerden kısması gerek. PUBG Mobile Lite'da ana uygulamadaki gibi maç yapabiliyorsunuz ancak burada 40 kişi sınırı koymuşlar. Normal PUBG Mobile'da 100 kişilik maçlar yapılabiliyorken, Lite sürümünde ise en fazla 40 kişilik maçlar yapılabiliyor. Çünkü daha fazla kişi, daha fazla grafik demek; bu da telefonun bi' o kadar yorulması demek. Dolayısıyla telefonu fazla yük altına sokmamak için maçlara 40 kişi sınırı getirilmiş.

    Ayrıca PUBG Mobile Lite sürümünde haritalar 8x8 yerine 2x2 kilometre olarak belirlenmiş. Grafikten kısıp telefonu yormamak için bu da gayet mantıklı.

    PUBG Mobile Lite'ın bir başka farkı ise görüntü kalitesi. Oyunu en fazla HD kalitesinde oynayabiliyorsunuz. Telefonunuz desteklese bile HD kaliteden fazla çözünürlüğü arttırma imkanı bulunmuyor. Zaten düşük donanımlı bir telefonun Full HD ya da 4K desteği olmayacağını düşünürsek, bunun da gayet mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

    PUBG Mobile Lite nasıl indirilir?

    PUBG Mobile Lite şuan test aşamasında olduğu için dünya genelinde erişilebilir değil. Ama yine de indirip oynamak mümkün. PUBG Mobile Lite nasıl indirilir? linkine tıklayarak nasıl indirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol