pubg oynamak günah mi?

1

selam aleykum abiler. Aklima bir şey takildi da sorayim dedim. pubg oynamak HARAM mi. günah mi. BAzi dini Hocalar PUB G oynamak haram dıye vaazlar verıyorlar. bununla ılgılı fıkırlerınızı ala bılırmıyım. Eskıden KABE nın olduğu harıta varmış. ona ben hıç oynamadım ama tıktok da gördüm. sonrada o harıta kaldırımış. Yanı alt tarafı bır oyun ne günah ola bılırkı.

tektek tektek (6)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kul hakkı yemek, hırsızlık yapmak, canlılara kötü davranmak günah. Bazı hocalara kalsa nefes almak da günah. Müslümansan hocalara göre değil Kuran-ı Kerime göre yaşa. 

    Bu konulara kafanı takma, oyununu oyna, dersini çalışmayı ihmal etme.  Günahsa öbür dünyaya gittiğimizda uzmanim.net'te bir Murat abi vardı günahı onundur dersin ben üzerime alırım.

    murat murat (12492)
    1 yıl önce cevaplandı

    • Eyvallah abi. Teşekkürler. tektek 1 yıl önce

    0

    Aleyküm selam

    Pubg oynamak normalde günah değil. Ancak eğer oyun seni farz ibadetlerden alıkoyuyorsa (bağımlılık yapıp namaz kılmanı vb. engelliyorsa) o zaman günah durumuna düşebilir. Ayrıca oyunun hükmü de içeriğine göre değişebilir. Senin dediğin gibi mesela oyunda Kâbe haritasında oynamak veya İslam'a aykırı içerikle oynamak uygun değil. Bu şarkılar için de böyledir, eğer şarkı Allah'a şirk ve isyan içeriyorsa o şarkıyı dinlemek günah olur. Mesela bir aralar Pubg'ye putalar ile ilgili mekanikler gelmişti. Bu şartlarda oyun kesin olarak haram olmasa da İslam'a göre caiz (uygun) değildir ve kaçınılması gerekilir. Ancak normal olarak, herhangi bir haram içerik olmadan veya ibadetlerini engellemeyecek şekilde PUBG oynamakta bir sorun yok.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

    • Eyvallah abi teşekkürler tektek 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol