PUP.Optional.AdvancedSystemCare nedir?

0

Merhaba;

İnternette dolaşırken bir zaman bir pop-up açılmış (yeni pencerede) hiç farketmedim, en sonunda firefox u kapatırken farkettim. Firefox pop-up 'un açılmasını engellemiş. Bende direk AdwCleaner indirdim, tarattığımda PUP.Optional.AdvancedSystemCare diye bir şey buldu. PUP.Optional.AdvancedSystemCare nedir?

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Advanced SystemCare bir pop-up olarak açıldığı (veya açılmaya çalışıldığı) için Adwcleaner onu Potansiyel Olarak İstenmeyen Program (PUP) olarak algılamış olabilir. 

    Genelde tarayıcı üzerinde pop-up olarak açılmaya çalışılan, ana sayfayı veya arama motorunu değiştirebilen, ya da kullanıcının isteği dışında bir siteden reklam olarak inen yazılımlar (buna adware de denir) PUP olarak algılanır. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @farurhenho Sistemimde Advanced System Care programı yok. toprak34 6 yıl önce
    • Sende yok ama tarayıcı açıkken sayfalarda dolaştığın sırada demekki bir yerden yüklenmeye çalışmış. Bir pop-up penceresi aracılığıyla mesela.. Firefox'ta bunu engellemiş olmalı @toprak34 omercik 6 yıl önce

    1

    Malwarebytes Advanced System Care yazılımını olası olarak istenmeyen program olarak görür. Pup.Optional.AdvancedSystemCare Malwarebytes'ın adlandırmasıdır. 

    Olası istenmeyen Programlar (pups) virüs değildir. Genelde bir başka programın içine gömülü gelerek kullanıcı bilgisi dışında sisteme kurulan bilgisayarlar olası istenmeyen program olarak adlandırılır. Advanced System Care yazılımı da bu yöntemi sıkça kullandığı için Malwarebytes firması tarafından PUPs sınıfında bir yazılım olarak kategorilendirilmiştir.

    Eğer Advanced System Care nedir, ne değildir biliyorsan ve programı sen yüklediysen sorun yok.

    Senin kullandığın Adwcleaner programı da Malwarebytes firmasının bir ürünüdür. Bu sebepten Malwarebytes antimalware ile aynı veritabanını kullanır. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Eski bir soru ama bilgi olsun diye yazdım. @toprak34 murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol