PXE-E61 : Media Test Failure , check kable hatası alıyorum.

0

Şimdi size bu problem nasıl oldu onu söyleyim. İlk olarak ben Windows 7 ye Windows 7 iso su indirdim. Daha sonra Yeni bir F: Diski oluşturdum ve İçine iso dosyalarını attım, Daha sonra bi program indirdim o programda bir ayar yaptım bilgisayarımı yeniden başlatınca Windows 7 ve altında Format Seçeneği vardı Format işlemini seçip Format işlemini yaparken  bütün diskleri biçimlendirdim ve vaz geçip iptale tıkladım ve donup kaldı daha sonra Pil bitmeğini bekledim pil bittiğin de bilgisayarı yeniden açarken Bootmgr eksik , Yeniden başlatmak için CTRL : ALT : DEL tuşuna basın geldi. Daha sonra Telefondan sorunu gidermek için arama yaptım.  Ve bir videoda adam hard diski çıkarıp yeniden takıyodu. Bende öyle yaptım ama açtığımda şöyle bi hata geldi , bios tan başka hiç bir yere gelmiyo , BİOS da Boot seçeneğinde Hard Diskim şimdi böyle yazılıyo IDE 0: . Her açtığımda şu hatayı alıyom : Broadcom UNDI PXE - 2.1 v12.2.2        PXE-E61: Media Test Failure , check cable.    PXE-MOF : Exiting Broadcom PXE ROM.           Operating System not Found.     Bu hatayı nasıl gidere bilirim ?

mesutkaan18 mesutkaan18 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PXE-E61: Media Test Failure , check cable.    PXE-MOF : Exiting Broadcom PXE ROM. Operating System not Found.

    Bu hata bilgisayarında işletim sistemi bulunamadı demek. Bilgisayarın donanımı inceliyor (HDD, USB, LAN) ve işletim sistemi arıyor. Yani Windows kurulu olan bir sürücü var mı açılışı nereden yapabilirim diyor. En son ethernet yani ağ üzerinden açılış yapmaya çalışıyor ve burada da sana : Media Test Failure , check cable Operating System not Found. hatası alıyorsun. Çünkü ağ üzerinden açılış gibi bir seçeneğin yok.

    Öncelikle HDD kablolarını kontrol et. Hem anakart hem de HDD üzerindeki bağlantı kablolarını. Bunları yerinden oynatmış olabilirsin. 

    " Bootmgr eksik" hatası daha başka bir hata. Bu Windows yüklemende sorun var demek. Bu hatayı aldığında bilgisayarı USB sürücü ile açmalı ve Windows kurulumunu yeniden yapmalısın.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol