QoS paket zamanlayıcısı kapatma işe yarıyor mu?

0

QoS Paket Zamanlayıcısı (Ayrılabilir Bant Genişliği Sınırını KALDIRMA !)

Windows 'Default' Olarak QoS Paket Zamanlayıcısın Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla Ayarını '%80' Olarak Ayarlamıştır. Biz İse Kullanabileceğimiz Bant Genişliğinin Tamamını Kullanmak İstiyoruz. KESİNLİKLE BU İŞLEMİ ÖNERİRİM. Özellikle Yavaş Netlerin Ana Sebebi QoS'tur.
👇👇👇👇👇
» Windows + R > gpedit.msc 
» Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları 
» Ağ Qos Paket Zamanlayıcısı
» Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla
» Etkin > Bant Genişliği Sınırı (%0)
Olarak Değiştirin.
👆👆👆👆👆
√ Artık Tüm Bant Sınırsızdır.

Böyle birşey yapmam yararlı olur mu? 

oguzhan34 oguzhan34 (96)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu ayar Windows'un QoS trafiği ile alakalıdır. Sistem bant genişliğimizin belli bir kısımını (gpedit.msc'deki bahsedilen yerde yazan miktar kadar) sadece QoS görevleri çalışırken ayırır.. Mantıken herhangi bir QoS görevi olmadığında ise bant genişliğimizi %100'ünü yani tamamını kullanmış oluruz.

    Bu bant genişliği sınırının olması ya da olmaması önemsiz gibi görünse de, bant genişliğimizin sadece %80'ini kullandığımız durum ile tamamını kullandığımız durumlarda hız testinde farklılık ortaya çıkar. Bant genişliği sınırını kaldırmanın gerekli olup olmadığına da kendin hız testi yaparak karar versen daha mantıklı olur. Çünkü bunun işe yarayıp yaramayacağı çok muamma. Yani örneğin senin alt yapısal bir problemin varsa, ayrılabilir bant genişliğini kaldırmak senin internet hızını uçurmaz. Sadece bant genişliğinin tamamını kullanmanın önünü açar.

    Bu arada, bahsedilen gpedit.msc ile ayrılabilir bant genişliği sınırını kaldırma yöntemi sadece Windows 10 Pro, Education ve Enterprise sürümlerinde geçerli oluyor. Windows Home sürümlerinde ayrılabilir bant genişliğini kaldırma regedit'te yapılacak bir düzenlemeyle mümkün.

    Windows Registry Editor Version 5.00
    
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Psched]
    "NonBestEffortLimit"=dword:00000000

    Yeni bir metin belgesi oluşturup yukarıdaki kodu içine aynen yapıştırırsın. Ardından oluşturduğun dosyanın adını ayrilabilir-bant-genisligi-kaldirma.reg diye adlandırıp çift tıklayarak ayarlamayı tamamlarsın. Dosyanın adının ne olduğu önemsiz, ama sonu .reg uzantısıyla bitmek zorundadır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol