Quick CPU - Core Parking Manager nedir? Gerçekten bilgisayarı hızladırıyor mu?

0

Quick CPU - Core Parking Manager nedir? Gerçekten yavaş bir bilgisayar - özellikle oyunlarda kasan bir bilgisayarda Quick CPU - Core Parking Manager işe yarar mı?  Bir de Quick CPU - Core Parking Manager nasıl kullanılır anlatır mısınız?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Quick CPU - (Core Parking Manager v3) Nedir?

    Quick CPU  (Core Parking Manager v3) bilgisayar CPU performansında ince ayar yapabilmenizi sağlayan bir yazılımdır.  Quick CPU  (Core Parking Manager v3) ile park edilmiş (atıl durumda) bulunan çekirdekleri tam performans ile kullanmanızı sağlar.

    Son dönemde işletim sistemleri genel olarak güç tüketimini azaltmak için yapılandırılmış durumdalar. Çoğu zaman daha az güç tüketimi için performans geri planda kalıyor.

    Bilindiği üzere günümüz bilgisayarlarında artık tek çekirdek yok. Birden fazla çekirdek var. Bu çekirdekler (core) bilgisayarda birden fazla işlemci varmış gibi çalışıyorlar.

    Windows Server 2008 R2 ile birlikte CPU Core parking (CPU çekirdek park etme) denen bir özellik Windows işletim sisteminde yerini aldı.  CPU güç yönetim birimi CPU içindeki çekirdeklerin nasıl işlemesi gerektiğine kadar veriyor.

    Kısaca örnek vermek gerekirse bilgisayarınızda 4 çekirdek var diyelim.  Google Chrome'u açmak için 1 çekirdek yeterliyse 4 çekirdek ile Google Chrome çalıştırılmaz. 1 çekirde Chrome'u açar. geri kalan 3 çekirdek park konumundadır yani çalışmazlar. Bunun ne getirisi var derseniz daha az elektrik harcanır, daha az güç tüketilir. Bilgisayar bu işi 4 çekirdek ile yapsa Chrome belki daha hızlı açılacak. Fakat işletim sistemi performans farkının çok olmayacağını düşünür ve 1 çekirdeği çalıştırır. 

    Quick CPU- Core Parking Manager programı CPU Core parking ile kaç çekirdek park konumuna alınacak ayarlamak mümkün. Quick CPU - Core Parking Manager  ile tüm çekirdekleri aktif hale getirebilirsiniz.

    Quick CPU - (Core Parking Manager v3) nasıl kullanılır?

    Quick CPU- Core Parking Manager kullanması oldukça kolay bir uygulamadır. Bir bilgisayardaki tüm çekirdekler en yüksek frekans değeri ile çalışsın isterseniz aşağıdaki adımları izleyin.

    1. Buradan Quick CPU- Core Parking Manager uygulamasını indirin. Quick CPU- Core Parking Manager indirmek için tıklayın: https://coderbag.com/assets/downloads/cpm/currentversion/QuickCpuSetup.zip
    2. Daha sonra Quick CPU- Core Parking Manager programını kurun ve QuickCPU uygulamasını çalıştırın.
    3. Önemli:  QuickCPU çalıştırdığınızda  Core parking index - Turbo boost Index ve Frequency scalling index değerlerini bir yere not alın. Çünkü programda ayarları geri yükle gibi bir seçenek yok. Eskiye dönmek isterseniz not aldığınız değerler üzerinden ilerlersiniz.
    4. QuickCPU açıldığı zaman karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.
      QuickCPU kıllanımı
    5. En yüksek performans için Core parking index %100 - Turbo boost Index %100 ve Frequency scalling index %100 yapın.
    6. Apply ve sonra Close butonuna basın.

    Bunu yaptığınızda artık işlemciniz her işlemde en yüksek core ve frekansı kullanacak.  

    • Core parking index: bu ayar ile kullanılacak ve park edilecek çekirdek sayısını ayarlıyorsunuz. ayar çubuğu %100 olursa tüm çekirdekler kullanılır hiç bir çekirdek park konumuma gelmez. İşlemci bu durumda maksimumda kullanılır.
    • Frequency scalling: Bu ayar %100'e yaklaştıkça işlemcinin en yüksek frekans değeri kullanılır. Örneğin sizi işlemciniz 2.0Ghz - 4.0Ghz arasında çalışabiliyorsa, bu ayar %100 olursa her işlemce işlemci 4Ghz olarak çalıştırılır.
    • Turbo boost Index: Normalde CPU, sistemde normal iş yükü varken işlemci saat hızını normalde tutar. Fakat güç gerekiren işlemlerde CPU frekansı  yükseltirilir ve işlemci maksimumda çalıştırılır. Bu değeri %100'e yakın tutarsanız işlemci her işlemde maksimum saat hızı ile çalışmaya zorlanır.

     

    Quick CPU - (Core Parking Manager v3) Gerçekten işe yarıyor mu?

    QuickCPU bilgisayarına göre değişmekle beraber işe yarayan bir yazılım. Özellikle oyunlarda performans artışı sağlayacaktır.  Fakat bu performans artışının dezavantajları da olacak.  Normal bir bilgisayar kullanıcısını QuickCPU kullanmasına gerek yok.

    Fakat oyun oynuyorsanız ve CPU yani işlemciyi tam güç kullanmak istiyoranız  o zaman QuickCPU programı size fayda sağlar. Normalde Windows bir işlem başlatığınızda ona gereki çekirdeği otomatik olarak aktarıyor. Program çok fazla CPU gücüne ihtiyaç duyuyorsa Windows gereken gücü ona ihtiyacı olduğunda aktarıyor.

    Quick CPU - (Core Parking Manager v3) Zararlı mı?

    QuickCPU programı işlemcinin tüm çekirdeklerin kullanılmasını sağlar. Bu durumda bilgisayar işlemcisi sürekli %100 de çalışır bu da aşırı fan çalışması ve fazla enerji tüketimi demektir. Sürekli QuickCPU ile yukarıda bahsettiğim ayarlarda bilgisayarı kullanmak doğru değildir. Önerim eğer oyun oynayacaksanız QuickCPU ile kullanılacak core sayısını arttırın sonra ayarlarınızı normal değerlerine çekin. Programın sürekli açık olmasına gerek yoktur. Programı kapattığınızda da yaptığınız ayarlar geçerli olur.

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    0

    Sıcaklık artabilir. Bilgisayar zaten gücünün üstüne çıkamaz. Sistem özelliklerin nedir. ? Hangi oyunlarda kaç FPS Alıyorsun.?

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Selamlar Uzmanım.Net bugün bu programı yükleme hatasında bulundum.Hata dememin sebebi ayarları biraz kurcaladım sonra programı kaldırdım, ancak gördümki programı kaldırsamda değiştirdim ayarlar malesef kaldı.Programı kaldırdım biosu sıfırladım ancak malesef eski ayarlarıma dönemedim, bu nasıl bir programki sanki donanıma müdahale etmiş gibi.Birde sonradan farkettimki kendi sayfasında şöyle bir uyarı gördüm;

      "Önemli: C-State Residency konfigürasyon ayarları, gerçek CPU'ya (donanım kayıtları) kaydedilir. Bu bir işletim sistemi yapılandırması değildir. Lütfen dikkatli yapın.

      Bu tam olarak ne demek yoksa işlemcinin içine bir kodmu yazdı bu program, bu gerçekten çok canımı sıktı.Lütfen bana yardımcı olun, çok teşekkür ederim..

       

      selim37 selim37 (1)
      3 yıl önce cevaplandı

      • @hakan aktif olduğu zaman yardımcı olacaktır. darkcrak 3 yıl önce
      • darkcrak gönderinize yorum yazdı diyor ama ben göremiyorum selim37 3 yıl önce
      • neden cevap yok? selim37 3 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol