Rabb.it Güvenilir mi?

0

Merhaba,

Rabb.it diye bir site var. Site sanal bilgisayar gibi ama değil. Sanal tarayıcı. 512 mbps download hızı olduğunu gösteren bir fotoğraf gördüm. Rabb.it güvenilir mi?

toprak34 toprak34 (2026)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Rabb.it sitesi normalde bir video chat sitesi. Arkadaşlarla ortak olarak video, film izlemek için kullanılıyor. 

    Rabb.it üzerinden hızlı indirme gibi videolar, yazılar var. Burada bir şey atlanıyor. Resimde gördüğün o indirme hızı rabb.it sunucularının indirme hızı. Yani sen rabb.it sitesine girdiğinde aslında uzaktaki bir bilgisayara bağlanıyorsun ve o bilgisayarı kullanıyorsun. Evet bu bilgisayar üzerinden hızlı indirme yapabilirsin ama o dosya nereye indiriliyor? senin bilgisayarına değil. Öncelikle bunu bilmelisin. Yani o gördüğün 512Mbs senin bilgisayarına indirme hızı değil.  Sen o dosyayı dropbox gibi bir yere kaydedebiliyorsun. Bu işini görüyorsa elbette kullanışlı.

    Ama dropbox'tan o dosyayı kendi bilgisayarına indirmek istediğinde işte o zaman yine senin hızın neyse o hızda indirebilirsin. Oyun, video,uygulama vs indirenlerin hiç bir işine yaramaz çünkü indirilen dosyalar lokalde değil dropbox gibi bir dosya paylaşım sitesinde duruyor.

    rabb.it güvenilir bir site ama indirme işlemi kafa karaştırmasın. Dediğim gibi o gördüğün indirme rabb.it sunucununun kendi hızı senin bilgisayarına indirme hızın değil. 

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol