PC toplamak istiyorum 2. el RAM alacağım. Sistem önerileriniz?

0

Rahat oyun oynamak için PC toplayacagim 2. El RAM fln alicam sistem onerileriniz

buurak buurak (3)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bütçe ? Bütçeyi belirtmeden yardımcı olamam maalesef.
    Elinde herhangi bir parça var mı yoksa tüm parçaları sıfırdan mı toplayacaksın ?

    DÜZENLEME!:

    Bu  bütçede esneme payı olması gerekli zira adam akıllı sistem toplanmaz. Aşağıya bir sistem dizeceğim, bu sistem 4x2 RAM'li olacak. Sebebi ise AMD APU işlemcilerde çift kanal RAM kullanmak perfomansı aşırı arttırır, ileride 16 GB yapmak istersen bu RAM'leri satıp, 8x2 Kit alabilirsin.

    • ANAKART: B450M S2H ( A320M'de seçilebilir di, ancak ileri de işlemci değiştirmek istediğin zaman tam randuman alabilmek için B450M chipsetli anakart seçtim, bizzat kullanmaktayım )
    • SSD: SanDisk 240 GB SSD ( 530MB/s veri yazma, 440 MB/s veri okuma hızı var, ki bu SerialATA için normal ve hızlı. Ayrıca 100 TBW değeri var.
    • HDD: Seagate Barracuda 500 GB 32MB 7200 RPM HDD ( Bu SSD tek başına yetmez, yüksek boyutlu oyunları oynayabilmen için ucuz yola başvurmalısın, o da HDD. Ayriyetten sistemde 500 GB HDD olacak, sebebi GTA 5, Fortnite gibi yüksek boyutlu oyunları buraya kurup oynaman.
    • RAM: Crucial 4 GB DDR4 2400MHz RAM ( 2 Adet alınacak, soğutucusu olmayabilir, bu bütçeye anca bunu bulabildim, ileride değiştirirsin yada 20 - 30 TL'ye soğutucu kit alabilirsin. 2 Adet alınması önemli, sadece 8 GB RAM alırsan performans'ta aşırı düşüş yaşarsın sebebi ise AMD APU sistemlerin çift kanal RAM istemesi, bu yüzden çift kanal RAM'de daha performanslı ve daha randumanlı çalışacaktır.
    • KASA + PSU: Aerocool Split + 500Watt PSU ( PSU gayet yeterli, rampage gibi dandik ürünlere asla bulaşmamanızı öneriyorum.
    • İŞLEMCİ: Ryzen 3 3200G ( İçinde dahili ekran kartı var ve bu oyunlar için gayet yeterli. )
       

    Toplamda 2288 TL tuttu. İnternetten Ryzen 3 3200G FPS testi yazarak Bu işlemcinin nasıl performans sunduğuna bakabilirsin. Bu bütçede alınabilecek en iyi sistem. Ya kendin toplayacaksın, ya da bilgisayarcıya gidip 50 TL'ye toplattıracaksın. Eğer bilmiyorsan montajı bilgisayarcıya yaptır. Hazır sistem olarak bu sistemden daha iyisi yok, bir kaç tane sistem buldum ancak parçaları kötü, kronik sorunlu ve tavsiye edilmeyen ürünler kullanılmış.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      2. El ürün alırken aldığın kişiye dikkat etmen gerekiyor ayrıca arızalı veya daha önceden tamir görmüş ürünler de sana satabilir kısacası tecrübesiz isen bu 2. el işine girme gireceksende yanında tecrübeli birisinin olmasına dikkat et

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        0

        İlerde  Rami  16 gb yukseltebilirmiyim ?

        buurak buurak (3)
        3 yıl önce cevaplandı

        • 2000 TL'ye mükemmel bir sistem topluyorum hemen hydra 3 yıl önce
        • Cevabıma bak, sistme tavsiyesinde bulundum. hydra 3 yıl önce
        • ve parçaların hepsi sıfır, ikinci el ile falan uğraşmana gerek yok. hydra 3 yıl önce
        • Kasaya 500 TL vermiyorsun, kasa ve PSU'ya 429 TL veriyorsun, gerçekten makul fiyatı var. Eski kasayı kullanma, sıkıntı çıkarır, hava akışı olsun vs vs. burada ki HDD'yi çıkararak Eski bilgisayardaki HDD'ni kullanabilirsin, sıkıntı etmez ancak SSD'yi mutlaka almalısın. hydra 3 yıl önce
        • Özelden konuşabiliriz. Evet ileri de bu RAM'leri satıp 8x2 yapabilirsin çok performanslı olur. hydra 3 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol