RAM DDR3 ve DDR3L Uyumu Arasındaki Fark Nedir?

0

RAM DDR3 ve DDR3L Uyumu Arasındaki Fark Nedir? CPU-Z programı ile Casper Nirvana NB 15.6 Notebook'umun içini açmadan RAM özelliklerine baktım, Crucial 4GB DDR3L 1600 SODIMM 1,35 V CL 11 yazıyordu, aynı markanın aynı model ürününü online sipariş ettim.

Montaj sırasında eski RAM'i çıkarıp baktığımda 4GB DDR3 1600 SODIMM 1,35 V 204 yazıyordu. Yani DDR3 arkasındaki L ve en sondaki CL 11 kodu yazmıyordu,

Bu 2 RAM arasında fark varmı dır? Uyumsuzluk sorunu olur mu? taktığım yeni RAM'ın notebook'a katkı sağlayıp sağlamadığını nasıl anlarım?

muratbora muratbora (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Uyum sağlayıp saglamadigi kısa bir kullanım sonrası anlaşılır, belli olur Sistemin acilsinda ve genel calismasinda problemler ortaya cikmazsa uyum saglamis demektir.

    Uyum sağlayacağını düşünüyorum. 

    PC'de fiziksel hafızaya (RAM kapasitesine) yeniden bakarsın. Eğer değerler -4 GB degilde- 8 GB olarak gorulmekteyse problem yok demektir.

    Programların çalıştırılmasında, oyun oynamalarda vb sistem genel performansında artış ve hizlanmalar olacaktır, bunu hem hisseder hemde gözlemlersin. 

    RAM takviyeli sisteminde iyi kullanımlar :)

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • temmuz (12108) cevap için teşekkürler, PC'de 8 GB olarak gösteriyor RAM 'ı, oyun oynamıyorum ama şu ana kadar proğram açılış ( dreamveawer, photoshop, word, excel vs ) hızında bir değişiklik hissedemedim ve gözlemleyemedim, Bir kaç gün sonra bu gözlemlemeyi yapabileceksem beklerim bakalım muratbora 5 yıl önce
    • Daha çok olarak program, oyun ve dosyaların ilk acilislarinda bu hız farkı ortaya çıkar. Elbette bunların çalışmasında bir performans artışıda olacaktır. Birde PC'nin / sistemin acilma hizinda bir fark gozlemleyebilirsin. Ama bu fark çok belirgin olmaz.. PC açılış hızını ve genel kullanım performansını asıl etkileyen ve artıran hdd kullanımindan ssd diske geçilmesiyle olur. RAM upgrade'indeki (yukseltme) performans artışları genellikle SSD upgrade'inde olduğundan daha az olur. @muratbora temmuz 5 yıl önce
    • Programların ve bilgisayarın açılışını hızlandırmak istiyorsan SSD'ye geçmen gerekecek. RAM'in faydası daha çok programları kullanırken olur, programların açılışan öyle aman aman bir fark ettirmez. Bir programı çift tıklayıp açtığında sistem onu diskten çağırır. Bu nedenle açılışını hızlandırmak istiyorsan SSD'ye geçmelisin. @muratbora omercik 5 yıl önce

    0

    DDR3 ile DDR3L arasındaki fark voltajdan ileri gelir. DDR3 RAM'ler 1.5V'da çalışırken DDR3L RAM'ler 1.35V'da çalışır. Uyum sağlamayacağını düşünmüyorum.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol