Ram eksik görüntüleniyor

0

Arkadaşlar 2 gün önce kasadaki power'ın patlamasıyla bilgisayar açılmıyordu. Servise götürdüm power değişimi vs. şuanda bilgisayarı kullanabiliyorum ama ne yazık ki 2 tane 2 gb'den oluşan ramlar takılı olduğu halde 2 GB ram olarak görüntüleniyor. Defalarca çıkarıp takmama rağmen hâlâ 2 gb olarak görüntüleniyor. İkisinden birisi bozulmuştur diye şüpheleniyorum ama her ikisini de ayrı ayrı taktım herhangi bir bozukluk yok ama ikisinde birlikte taktığımda 2 gb olarak görüntüleniyor. Güncelleme felan mı gerekiyor?

Şimdiden Teşekkür Ederim.

selcukulusal selcukulusal (32)
7 yıl önce sordu

  • Mesajıma ilavede bulundum, yeniden bakmalısın. temmuz 7 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

RAM'in düşük görünme sorunu (tıkla)

PC'ye müdahale eden teknik servise sormadınmı? Sormalıydın. Zira bundan sorumlular. Ya yeniden müdahalede bulunarak düzeltmeliler, yada sebebi hususunda mantıklı bir açıklamada bulunmalıar.

Edit:

RAM'leri teker teker denerken aynı RAM slotundamı yapıyorsun bunu? Her iki slotuda ayrı ayrı kullanarak denemelisin. Slotlardan birinde mekanik bir problem veya başka okuma problemi olabilir.

Edit 2:

Anakarttamı bir problem var acaba? Bunu anlamak için önce bir sistem bakımı yap (sfc /scannow falan..). Eğer düzelme olmazsa son çare olarak PC'ye format atarak işletim sistemini yeniden yüklersin. O zaman problemin anakarttan olup olmadığı anlaşılır. Problem ortadan kalkarsa anakart problemi ihtimalide ortadan kalkmış olur. Diğer türlü -RAM'ler sağlam olduğuna göre- anakartın problemli olduğu kesinleşir.

En son olarak; üstte benzer bir problemle alakalı olarak daha önce açılmış bir konu linki paylaşmıştım. Oraya baktınmı? Bakmadıysan mutlaka bak. Yoksa çözüm arayışlarında yanlış yollara gidilebilir.

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce cevaplandı

  • Hocam teknik servisle irtibata geçtiğimde ramlara karşı herhangi bir müdahalede bulunmadığı ifade etti. Ramları her ikisinde de denedim fakat sonuç olduğu gibi. selcukulusal 7 yıl önce
  • Anakarttamı bir problem var acaba? Bunu anlamak için önce bir sistem bakımı yap (sfc /scannow falan..). Eğer düzelme olmazsa son çare olarak PC'ye format atarak işletim sistemini yeniden yüklersin. O zaman problemin anakarttan olup olmadığı anlaşılır. Problem ortadan kalkarsa anakart problemi ihtimalide ortadan kalkmış olur @selcukulusal temmuz 7 yıl önce
  • En son olarak; üstte benzer bir problemle alakalı olarak açılmış daha önce açılmış bir konu linki paylaşmıştım. Oraya baktınmı? Bakmadıysan mutlaka bak. Yoksa çözüm arayışlarında yanlış yollara gidilebilir @selcukulusal temmuz 7 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol