RAM nasıl temizlenir?

0

Merhaba,

Bilgisayarım biraz yavaşladı. RAM belleğini nasıl temizleyebilirim?

toprak34 toprak34 (2026)
5 yıl önce sordu

  • Boş iş onlar, PC'yi bakımlı tut yeterlidir :) temmuz 5 yıl önce
  • @temmuz Wise Care ile tarattım da düzeldi biraz galiba, önbelleği vs.temizliyor ya :) toprak34 5 yıl önce
  • Wise Care'yi ben de kullandım evet ramı temizliyor gözüküyor ama görüntüden ibaretmiş.. Bu programla deflarca ramı temizlettim baya bir yer açıldı sandım, sonrasında bir kaç web sitesi (ağırlıklı resim içerikli olan) gezeyim dedim kullanılan ram yüzdesi 24 den 80 lere uçtu.. Hemen sistem geri yüklemeye sığındım kaldırdım mereti, şu an kullanmıyorum. Tek çözüm aşağıdaki yazıldığı üzere bilgisayarı yeniden başlatmak gibi görülüyor. Ardından az da olsa yararlı olacak şey, Görev Yöneticisi'den fazlalık olarak görülen bir kaç işlemi sonlandırmak olabilir. muvel 5 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Bilgisayarı kapatıp açman yeterli olur.

RAM geçici bir bellektir. Elektriği kesildiği an RAM üzerindeki tüm bilgiler silinir. HDD öyle değildir mesela. Elektrik kesilse bile bilgiler HDD üzerinde saklı kalır.

Disk temizler gibi, RAM temizliği gibi bir şey söz konusu değil. Sorun olduğuğunda bilgisayarı kapatıp açman ya da yeniden başlatman RAM'i temizliyor.

Bilgisayar açılır, dosyalar diskten okunur ve RAM'e yüklenir. Windows RAM üzerinden çalışmaya başlar.  Dosya açarsın RAM'e yüklenir. Bilgisayarı kapattığın an RAM tertemizdir.

Tabi fiziksel temizlikten bahsediyorsan, tozunu alman yeterli :)

alattin alattin (16984)
5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol