Ram Taktım Anakart Ekranını Geçmiyor, Nasıl çözebilirim?

0

2tane ram takılıydı pcde sonra kuzenden ram aldım taktım memory testingi geçmiyor normalde memory testingi geçer driverleride geçer ve açılırdı ama açılmadı eski ramlari taktım çalıştı, ne yapabilirim?

gasir gasir (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yeni taktığınız ramlar anakartınıza uyumlu olmayabilir.Genelde eski anakartlarda bu tür sorunlar daha çok meydana gelebiliyor.

    Öncelikle anakartınızın modelini öğrenmeniz gerekiyor.Modelini öğrendikten sonra üretici sitesine giderek anakartınıza ait olan ram uyum listesine bakmalısınız.Bu listede yeni taktığınız ram in olup olmadığına bakınız.Listede var ise BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor anlamına gelir.Eğer listede bulamazsanız dahi yine de BIOS güncellemesi yaparak ram i çalıştırma şansınız var.

    BIOS güncellemesi yapmak için anakartınızın üretici sitesine gitmelisiniz ve oradaki BIOS sürücüleri kısmına gelerek, en son tarihli olan anakart versiyonunu indirmeli ve BIOS sürümünüzü güncellemelisiniz.BIOS güncellemesi sayesinde yeni taktığınız ramlar anakartınız tarafından çalıştırılabilir.Bu kesin değildir ancak deneyebileceğiniz tek şey budur.

    BIOS güncellemesinin nasıl yapıldığı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki başlıklara bakabilirsiniz.

    USB bellekten Bios Güncellemesi nasıl yapılır?

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      modeli nasıl öğrenenebilirim söylermisin acill

      gasir gasir (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Pc wizard programını kullanabilirsiniz.Ücretsiz ve basit bir programdır.Programın portable sürümünü buradan indirebilirsiniz.http://www.gezginler.net/indir/pc-wizard.html linke tıkladığınızda portable sürümünü indirebilirsiniz.Programı ilk açtığınızda sisteminizi analiz etmek için birkaç dakika geç açılabilir.Açıldıktan sonra Soldaki menülerden Motherboard(anakart) simgesi üstüne tıklarsanız anakart modelini öğrenebilirsiniz. ismailsarp 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol