RAM Temizleme ve Battery Uygulamalari

0

İyi günler. Google Play'de sürekli karşımıza çıkan Clean Master, Du Battery Saver, Du Speed Booster gibi ram temizleyici ve pil ömrünü uzatmak için yapılan uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu?

chopin1016 chopin1016 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Clean Master, Du Battery Saver, Du Speed Booster gibi programlar telefona faydadan çok zarar veriyor. 

    Bu uygulamaların pek çoğunun içinde reklam yazılımları yüklü. Bu  reklam yazılımları telefonunuza gizlice yükleniyor. 

    Android yüklü akıllı telefonlarda ve tabletlerde pilin ömrünü uzatan veya tabletin,telefonun hızını etkileyen bazı unsurlar vardır. 

    Bu programlar pil ömrünü uzatmak yerine aksine sürekli çalışarak pil ömrünü azaltıyorlar. Aynı şekilde hız ve bellek ile ilgili işlemleri zaten Android kendisi yönetebiliyor. Başka programlara ihtiyaç yok.

    Bu programlar sadece telefonuzda veya tabletinizde sorun çıkartır. En azından Google Play üzerindeki pil ömrünü uzattığını vadeden veya performans arrttırdığını idda eden uygulamalar şuan için hiç bir işe yaramıyor. 

    Benim önerim, telefonunuza gereksiz hiç bir uygulama yüklemeyin.   Çok sık kullanmıyorsanız Instagram, Facebook, Twitter gibi sürekli bildirim gönderen uygulamaları kaldırın, elbette kullanmıyorsanız ve yüklüyse.

    Wi-fi,  3G, GPS, ekran parlaklığı gibi unsurları kullanmadığınızda kapatın. Bunları yaparsanız telefonunuz tam performans ile çalışır.

    alattin alattin (16984)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol