Ram Yükseltme Performansı Arttırır mı?

0

Merhaba , ecs ms110 model bir pcye sahibim ve içinde bulunan 2 gb ram i yükseltmek istiyorum. Resmi sitede 4GB 800MHz DDR3 SDRAM e yükseltebileceğim gözüküyor. Sizce yükseltmeli miyim ? performans olarak ne değişir?

hsyn01 hsyn01 (52)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Arttırmaz sadece googlede 40 sekme açabiliyorsan 80 açabilirsin belki oyunlarda 2gb yetmiyorsa arttırırsan 2-3 fps oynayabilir tahminimce çokda oynamaz.

    kerembey1 kerembey1 (8)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      @kerembey1 'in de dediği gibi "2 GB ram ile 40 sekme açabiliyorsan tarayıcıda 4 gb RAM ile 80 sayfa açabilirsin tabii ram'ı yükseltirsen"  ram yükseltmek bilgisayarın yükünü hafifletir yani sende 2 GB ram varsa senin 1 "bir" tane daha 2 GB ram takman lağzım eğer 4 GB ram istiyorsan fakat bana sorarsan 8 GB ram tak fakat senin bilgisayarının mimarisi yani Bit versiyonu 32 Bit dir bu yüzden mimarini 64 Bit'e çevirmen gerekiyor zaten alttaki linkte de nasıl yapılacağını anlatmıştık.

      32 bit 64 bit nasıl yapılır?

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        0

        RAM arttırmak FPS'e doğrudan etki etmez, sadece RAM kaynaklı FPS dropların önüne geçer, RAM'in eski muhtemelen sistemin de eski, işlemcin ekran kartı bunlar da eski, bunları da değiştirmen gerekiyor ancak eski nesil sistemler de bunlar masraflı, darboğaz olabilir, en iyisi RAM almamak.

        hydra hydra (3800)
        3 yıl önce cevaplandı

        • Sistemi yavaş yavaş yenilemeye başladım ve rami 8 gb aldım çünkü photoshop vb uygulamalarda kasma ve donma sorunları yaşıyordum. cevap veren herkese teşekkürler hsyn01 3 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol