Ramin düşük gözükme sorunu

0

Laptopuma su dökülmüştü servise verdim yapıldı ekran gelmiyordu servis donanımlarda bi sıkıntı olmadığını şanslı olduğumu felan söyledi ama laptopu açtığımda ramım 2 gb gözüktüğünü fark ettim normalde ramım 6 gb ama servis donanımlarda sıkıntı olmadığını hepsini sağlam olduğunu söyledi 4 gb neden gözükmüyor?

dermaniskk dermaniskk (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İlk önce PC'deki RAM'lerin fiziksel olarak kontrolünü yapmalısın. Acaba 4 Gb RAM çıkartılarak sistem sadece 2 Gb ile çalışır halemi getirilmiş yoksa gerçekten slotlarda 6 GB RAM olduğu halde sistem bunu 2 Gb olarakmı görüyor. Birde laptop eğer onboard bir ekran kartına sahip ise bu ekran kartının RAM değeri sistemde nasıl, hangi değerde görülüyor ona bakmak ve onuda bilmek lazım. Son olarak işletim sistemi bir formatla 64 Bit sistemden 32 Bit sisteme dönüştürülmüş olabilirmi, onada bakılmalı.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      BIOS üzerinden RAM değerinizin ne kadar gözüküğünü kontrol edin.Sizin durumunuzda RAMiniz ile ilgili iki ihtimal var gibi görünüyor.

      • RAM'iminiz verdiğiniz teknik servis tarafından çıkartıldı ve dolayısıyla bilgisayarınızda fiziksel olarak RAM 4 gb ram şuanda bulunmuyor.
      • RAM'iniz su dökülmesi ardından zarar gördü ve bu sebeple çalışmıyor.

      ilk ihtimal olarak @temmuz hocamızın dediği gibi bilgisayarın içinden RAM'inizin bulunup bulunmadığını kontrol edin.Eğer ram bulunuyorsa, bilgisayarınız üzerinden BIOS ekranına ulaşın ve RAM değerini kontrol edin.Eğer 4 GB RAM bilgisayarınız tarafından okunmuyorsa, RAM inizi kullanamayacaksınızdır.Bu sebeple bilgisayarınıza tekrar 4 GB RAM takviyesi için yeni bir RAM almanız gerekecek.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol