Ransom:MSIL/Gorf virüsü tehlikeli mi?

0

Zula hilesi yüklerken Windows Defender Ransom:MSIL/Gorf virüsü için uyarı verdi. Ransom:MSIL/Gorf gerçekten bir virüs mü yoksa hile olduğu için mi Windows Defender Ransom:MSIL/Gorf uyarısı verdi.

Ransom:MSIL/Gorf virüsü tehlikeli mi? Ransom:MSIL/Gorf nasıl temizlenir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ransom yani diğer adıyla fidye virüsü.

    Fidye virüsleri bilgisayarınıza bulaştığı zaman bilgisayarınızdaki bütün uygulamaları ve doslayları şifreler ve sizden size bir not bırakır bu notta da sizden para karşılığında şifrelerinizi çözceklerini söylerler.

    Bilgisayarınıza hile programı ve crack indirdiğiniz zaman genelde bu virüsler bulaşır ve bu yöntem ile de sizin üzerinizden para kazanırlar.

    Elbette para ödemeden'de şifreleri çözebilirsiniz fakat bazen şanslı olmanız gerekiyor çünkü bazı fidye virüslerinin şifreleri kırılmıyor yani henüz kırılmamış oluyor.

    Eğer bilgisayarınıza fidye virüsü bulaştıysa Emsisoft DJVU ile bilgisayarınızı tarayın ve fidye virüslerini çözüp çözmediğini kontrol edin fakat eğer fidye virüsünü çözmüyorsa anlayınki şifre henüz çözülmemiştir.

    Bilgisayarınıza fidye virüsü bulaştığı zaman dosya uzantılarının sonuna "dosya.exe.tre" gibi uzantılar eklerler ve bu .tre'yi silsenizde o resmi veya dosyayı açamazsınız.

    Not: ".tre" örnek olarak verdim size bulaşan fidye virüsleri başka uzantı isimleri verebilirler.

    Eğer bilgisayarınıza fidye virüsünün bulaşmamasını istiyorsanız veya virüsleri temizlemek istiyorsanız bilgisayarınızı antivirüs programları ile temizlemenizde fayda var.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Kaspersky nedir? Kaspersky nasıl kullanılır?

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol