RAR dosyası neden bozulur?

0

Winrarın özelliklerine baktığımda arşivi tamir etme özelliği var. Rar dosyası nasıl bozulabilir? Bozulmadan kastedilen nedir? Veri kaybı yaşanıyorsa bu yazılım güvenilir değildir diyebilir miyiz? Dosyaların yedeğini alırken daha düzenli durduğu için kullanıyorum. Tabii benim için önemli olan bir dosyanın yok olması çok abes olur. Teşekkürler. 

araatiralim araatiralim (3)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Rar dosyası nasıl bozulabilir? 

    Bilgisayarına virüs bulaştığı zaman veya internetten bir .rar klasörünün içerisindeki uygulama tamamen yüklenemediği zaman. Fidye virüsü bulaştığı zaman bir .rar klasörüne bu fidye virüsünün uzantısı mesle ".maso" sen o .maso yazısını silip .rar olarak bırakırsan o .rar açılmaz ve kurtaramazsın kısacası bu rar klasöründeki kodlar ile oynanmış ve şifrelenmiş anlamına geliyo bu yüzden'de ne yaparsan yap kurtaramazsın .rar'ı fakat fidye virüsünün şifresini çözersen o zaman açabilirisin. Çoğunlukla .rar klasörlerinin kodları ile oynandığı zaman bu arızalar olur yani bozulmalar olur bunu da virüsler yapar.

    Bozulmadan kastedilen nedir? 

    İçerisindeki uygulamaların doğru düzgün çalışmaması veya bu uygulamaların kodları ile oynanmasına.

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      genellikle dosya yüklerken veya indirirken dosyalarda kaybolma veya bozulma medana gelebiliyor bozulmasına sebeb olan birçok sorun var bozulan dosya bir ihtimal de olsa onara biliyor.

      krsn krsn (233)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol