Rar şifresi kırma: Rar şifresi nasıl kırılır?

0

Rar şifresi nasıl kırılır?  Şifre korumalı herhangi bir rar dosyasının şifresi nasıl kırılır? Rar parolası nasıl kırılır?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Rar şifre kırmaya dair detaylı bilgiyi videoda bulabilirsiniz.

    Rar dosyalarının şifresini kırmak mümkündür. Fakat rar şifresi ne kadar karmaşıksa bu işlem o kadar zor ve vakit alır. Bir rar parolasını kırmak için Brute Force tekniği kullanan bir uygulama kullanmanız gerekir. Rar şifre kırma uygulamaların tamamına yakını ücretli uygulamalardır. Bu çözümde size ücretsiz rar şifresi bulma, ücretsiz rar şifresi kırma yazılımı olan Crark adlı uygulamayı anlatacağım.

    Öncelikle rar parolası kırmak için güçlü bir işlemciye ve iyi bir ekran kartına ihtiyacınız var. Bilgisayarınız ne kadar iyi donanıma sahipse rar parolası kırma işlemi o kadar kısa sürecektir. 

    Rar dosyaların eski sürümlerinde parolayı kaldırmak mümkün oluyordu. Artık böyle bir imkan yok. Brute Force denen yöntem ile parolayı bulmaya çalışmaktan başka bir çözüm yolu maalesef yok. Basitçe Brute Force yönteminde saniyeler içinde onlarca parola denemesi yapılıyor. Program isin için tüm sayı ve harfleri sırası ile deniyor. Bu işlem yapılırken CPU ve GPU gücünden yararlanılıyor. 

    Crark programının düzgün ve stabil çalışması için 64 bit bilgisayar, donanım gerekiyor. 

    Rar şifre kırma

    rar şifre kırma işleminde ücretsiz Crark programı kullanılacaktır. Bu program tamamen ücretsizdir.  rar şifre kırma işleminde parola ne kadar karmaşıksa şifre kırma işlemi o kadar uzun sürer ve imkansız hale gelebilir.  Rar şifre kırma işleminde 64 bitlik güçlü bir bilgisayar işinizi kolaylaştıracaktır.

    1. Crark programını buradan indirin ve rar dosyasını açın. Rar dosyası parola isteyecektir. İptal diyerek kapatın. Dosyalar açılacaktır. Crark İndir
    2. Crark programı komut isteminden çalışır. Bu karmaşık gelebilir. Bu sebepten ben basit bir arayüz kullanmanızı öneririm. Buradan Crark GUI uygulamasını indirin: Crark GUI indir.
    3. Crark GUI içindeki cRARk GUI.exe dosyasını Crark klasörüne kopyalayın.
    4. Crark klasöründe english.def, russian.def gibi dosyalar göreceksiniz.  Bu dosyalar Crark yapılandırma dosyasıdır. english.def dosyasını notepad ile açın.
    5. .def dosyası içinde başında # işareti bulunan tüm satırlar yorumdur. # işaretini kaldırırsanız o satır aktif olur. 
    6. Bu dosya içindeki $a * ifadesi sadece küçük harfli parolaları arayacaktır. Örneğin araba, mavi, istanbul gibi.
    7. Bu dosya içindeki $1 * ifadesi sadece sayıdan oluşan parolaları arayacaktır. Örneğin 343434343 gibi
    8. Bu dosya içindeki [$a $1] * ifadesi  hem harf, hem sayı hem de harf ve sayıdan oluşan parolaları arayacaktır. Örneğin  abc343 gibi
    9. cRARk GUI.exe uygulamasında parola parolanın uzunluğuna dair fikriniz varsa Min.Lenght (en kısa uzunluk) ve Max. Length (en fazla uzunluk) değerlerini ayarlayın. Bilmiyorsanız boş bırakın.
    10. cRARk GUI içinde Password definition bölümünden english.def dosyasını seçin.
    11. cRARk GUI içinde Set Crark Directory butonuna basarak Crark klasörünü seçin.
    12. Search bölümüe tıklayarak parolası kırılacak rar dosyasını seçin. 
    13. Start botununa basın.

    Şifrenin boyutuna ve yaptığınız ayarlamalara göre bu işlem bir kaç dakika, saat, gün veya ay sürebilir.  Crark uygulaması brute force yöntemi ile şifreyi bulmaya çalışacaktır. Şifre sadece sayılardan oluşuyorsa işlem kısa sürecektir.  Fakat karmaşık bir şifreyse bulunması çok uzun sürebilir veya rar paroları kırılamayabilir.

    Eğer rar şifresini unuttuysanız, şifreye dair bildikleriniz de önemlidir. Örneğin şifrenin kaç karakterden oluştuğu, şifre sadece harflerden mi yoksa sayılardan mı oluşuyor gibi bilgiler şifre kırma işleminin süresini kısaltacaktır. Şifreye dair hiç bir bilginiz yoksa, hiç bir şey hatırlamıyorsanız bu işlem daha uzun ve zahmetli olacaktır.

     

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol