Reboot and select proper boot device hatası çözümü nedir?

0

İki tane laptop harddiskim var. Bir tanesine Windows 8 yükledim, bilgisayara bağladım ve sorunsuz çalıştı. Daha sonra Windows 8 işletim sistemi yüklü olan harddiski çıkarıp yerine ikinci harddiskimi bağladım (taktım) ve Windows 8.1 kurdum ve sorunsuzca bu işletim sistemi de çalıştı ve halen daha güzelce çalışmaya devam ediyor.

Sonra diğer verilerin bulunduğu Windows 8 işletim sistemi yüklü olan birinci harddiskimi tekrardan laptobumun arkasındaki kapağı sökerek düzenlice ve sorunsuzca tam bir şekilde yuvaya yerleştirdim ve bilgisayarı başlattım önüme siyah bir ekran geldi. Şöyle bir şey çıktı: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key hatası.

Burada bilgisayar harddiske ulaşamıyor. Harddiski tam yerleştirdim. Bağlantılarda bir sıkıntı yok ve BIOS'tan harddisk birinci sırada seçili durumda. Yeni bir harddisk olduğu için de bozuk olduğunu zannetmiyorum. Sonra 2. işletim sistemi (windows 8.1) yüklü olan harddiski tekrar yerleştirdim ve bu sefer çalıştı. Zaten en son bu işletim sistemini kurmuştum farklı olan harddiskime.

Bu şekilde bir sorunun olması neyden kaynaklıdır acaba?

kobra7 kobra7 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 0 Cevap


    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol