Reboot and Select proper Boot device

0

Başlıktan da anlaşıldığı üzere  Siyah bir ekranda Reboot and Select proper Boot device  or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key hatası alıyorum. Açıklayacak olursam şöyleki pc'yı açıyorum gayet normal açılıyor fakat 20 dk sonra pc de hata ekranı çıkıp yeniden kendini başlattığı zaman Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key hatası ile karşılaşıyorum ctrl alt del yaptığımda post ekranı çıkınca del tuşundan bios a girip boot kısımına geldiğimde Boot Device Priority kısmında 1st boot device kısımında hard diski min markası yazacağına Hard driver yazıyor F10 dan exit deyip bios ayarlarını her zamanki gibi varsayılan yapıp çıkıyorum sonra da power tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum sonra tekrar dan power tuşuna bastığım zaman normal bir şekilde pencere geliyor ama 20 dk sonra aynı hata ile karşılaşıyorum tekrar bios a giriyorum ordan boot sekmesine ama boot ta da 1st boot device nin karşısında samsung model olan hdd min tam modeli gözükür iken bazen hard driver diye gözüküyor. Anlamadım bir de Boot setting kısmında sadece Boot device priority Boot setting Configuration ve security seçenekleri var o kadar tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim ?

-Teşekkür ederim 

lucas77 lucas77 (199)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sanırsam mavi ekran veriyor bilgisayarın.

    Eğer antivirüs programı kullanıyorsan devredışı bırak veya bilgisayarından kaldır. Sonucu bizimle paylaş sonra

    darkcrak darkcrak (5168)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Bende de PC açılırken aynı hatayı veriyor ancak açılırken, çok takmıyorum ben, bilgisayarı hiç kapatmadığım için. Minidump dosyasının içindekileri buraya at.

      hydra hydra (3800)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhabalar 2 ay önceki açtığım başlığa yeni cevaplar yazılmış fakat ben bu sorunu windows 10 yaşadım sonra windows 7'ye döndüm ve dahada bu sorunu yaşmadım. Yazdığınız cevaplar için teşekkürler fakat onaylayamayacağım çünki o tarihte bu cevaplarınız yazılsaydı sizin çözümlerinizi uygulardım ve ona göre hangisi uygunsa onu onaylardım. Fakat bu yazı önümüzdeki zamanlar için buna benzeri çıkacak sorunlar için açıklar mahiyet de o yüzden bu yazıyı siz değerli Site aboneleri ve bilgili olanların dikkate almasını arz ve talep ederim. 

        -Teşekkürler Saygılarımla..

        lucas77 lucas77 (199)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol