reCAPTCHA'ya ulaşılamıyor. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin.

0

Bazı sitelerde karşıma sürekli reCAPTCHA'ya ulaşılamıyor. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin. hatası geliyor.  Formu dolduruyorum göndere tıklıyorum  ... web sitesinden mesaj: reCAPTCHA'ya ulaşılamıyor. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin. diyor formu gönderemiyorum. Başka arkadaşlarım siteden formu doldurabiliyor. Sorun ne olabilir

Anonim Anonim (156)
2 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Arkadaşların dediği gibi bu sorun genelde zararlı yazılım ya da VPN, Proxy kullanımında ortaya çıkıyor. Yine Türk.net gibi servis sağlayıcılarda bu tür sorunlar olabiliyor. Sebep şu: Türk.net gibi bazı internet servis sağlayıcılar IP yetersizliğinden dolayı kullanıcıları internete ortak ip üzerinden çıkartıyorlar. Bu durumda da Google bu ortak ip üzerinden gelen kullanıcıları bot gibi yorumluyor.

    reCAPTCHA'ya ulaşılamıyor. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin sorunu ile bende karşılaştım. Mesela Türk.net üzerinden bağlı durumdayken bu hatayı alıyorum. Aynı PC üzerinden Türk Telekom ya da Vodafone ağına geçtiğimde hiç hata almıyorum. Bu durumda PC'de bir sorun olmadığı anlaşılıyor. Fakat ne zaman Türk.Net ağına geçsem reCaptcha kullanan web sitelerinde reCAPTCHA'ya ulaşılamıyor. Bağlantınızı kontrol edip tekrar deneyin hatası alıyorum.

    Bildiğim kadarı ile Türk.Net de kullanıcılarını IP v6 ya taşımaya çalışıyor. Sanırım bu şekilde sorunu çözmeyi planlıyorlar.

    murat murat (12492)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Sorun reCAPHTCH ile ilgili bir hizmet sorunu olabilir veya araştırdığıma göre zararlı yazılımlar ile ilgili olabilir. Öncelikle farklı bir tarayıcıdan (Örn. Microsoft Edge, Yandex...) deneme yapın. Sorun bütün tarayıcılarda devam ediyorsa AdwCleaner programını indirip virüs taraması yapın.

      xbedirhanx xbedirhanx (836)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        Merhaba eğer bir VPN bağlantınız varsa onu kapatınız VPN bağlantıları Google servislerinin düzgün çalışmasına neden olabilir (Bu sorunu bende yaşamıştım) ayrıca kullandığınız ağda bulunan aygıtların yoğunluğu etkili olabilir eğer kalabalık bir ağı kullanıyor iseniz internet bağlantınız ( ping hızınız düşüktür ) ayrıca indirmelerde bunu etkiler. iyi günler 

        benbilirim benbilirim (1)
        2 yıl önce cevaplandı

          0

          Ben de reklam engelleyiciyi kapatmak ve Brave tarayıcısı kullanmak sorunu çözüyor genelde.

          Yine çerezleri temizlemek de bazen işe yarıyor, aynen ben de Turk.Net ile bu sorunu yaşıyorum.  Türk Telekom da böyle bir şey yaşamadım.

          hakan hakan (15409)
          2 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol