"Recep tayyip erdoğanın hediyesidir. Bu mesajı 35 kişiye yolla" mesajı gerçek mi?

0

Bi arkadaşım WhatsApp'tan şu mesajı attı bana: Recep tayyip erdoganin hediyesidir.Bu mesajı 35 kişiye yolla 1aylığına 5GB 1000sms 1000dk gelsin.(banada geldi.)

Bu ne oluyo tam olarak? WhatsApp'tan gelen bu "Recep tayyip erdoğanın hediyesidir. Bu mesajı 35 kişiye yolla..." mesajı gerçek mi yoksa virüs mü? 

Daha önceden bu sitede "Cumhurbaşkanımızın hediyesi 1 ay boyunca geçerli 5 GB" mesajı gerçek mi? bu yazıyı görmüştüm acaba her ikisi de dolandırıcılık mı bilgi verir misiniz?

Bu arada bana gelen mesajın ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

sevgikilinc sevgikilinc (22)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bana da en az 20 kişiden gelmiştir desem yalan olmaz. :) 

    Her zaman söylerim "Recep tayyip erdoganin hediyesidir.Bu mesajı 35 kişiye yolla 1aylığına 5GB 1000sms 1000dk gelsin." gibi mesajların hiçbir şekilde gerçeklik payı bulunmuyor. Sen o mesajı 35 kişiye değil, 350 kişiye de yollasan aylık 5 GB, 1000 SMS, 1000 dakika hediye gelmeyecek.

    Eğer gerçekten Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye verilse, bunun bildirisi WhatsApp'tan mı yapılırdı yoksa operatörler tarafından bizzat mı yapılırdı? Elbette resmiyet kazanması açısından Türk Telekom, Vodafone, Turkcell gibi operatörler bizzat duyurusunu yapardı.

    "Recep tayyip erdoğanın hediyesidir. Bu mesajı 35 kişiye yolla..." mesajını neden gönderiyorlar? Amaç nedir?

    Aslında hiçbir amaç yok. Sosyal medyada ilgi çekmek, o anki yaşanan bir olaydan çıkar elde etmek amacıyla böyle aldatmacalarla uğraşmaktan zevk alan bir kitle var.

    Kullanıcılara gelen bu tür "Recep tayyip erdoğanın hediyesidir." mesajlarına scam yani aldatmaca diyoruz. Scam mesajları hiçbir zaman gerçeği yansıtmaz. Tek amaç o anki yaşanan siyasi veya toplumsal bir olaydan prim yapma amaçlı, ya da verilen linklere tıklatarak para kazanma amaçlıdır. Yani scam mesajları gönderenlerin amacı sizin üzerinizden prim yapmak, sizi kullanmaktır. Kullanıcılardan ricamız, kötü niyetli kişilerin sizi kullanmasına izin vermeyin. Eğer "Recep tayyip erdoğanın hediyesidir. Bu mesajı 35 kişiye yolla" veya buna benzer mesajlar alırsanız, hiçbir şekilde inanmayıp direkt olarak silin ve arkadaşlarınızı da uyarın.

    Scam hakkında daha fazla bilgi almak için Scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    0

    Bana da geldi ama bu tür mesajlar tamamen yalandır. Bu tür mesajlara inanmayın.

    toprak34 toprak34 (2026)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol