Request Timed Out Hatası Alıyorum

1

Arkadaşlar merhabalar. Laptop ile oyun oynuyorum. Son 2-3 aydır birden oyunlarıma bezdirici bir şekilde lag girmeye başladı. CMD ile denemediğim kod kalmadı sürekli Request Timed Out hatası alıyorum. CMD ile ping -t 192.168.1.1 ile ping deniyorum gözlemimde her şey normal 5-6 oynadıktan sonra aniden 10 saniyelik lag giriyor ve CMD'ye baktıgımda Request Timed Out hatası alıyorum, oyun internete tekrar bağlandığında yani ping düzeldiğinde zaten ölmüş oluyorum. Problem bilgisayarda mı wifi kartında mı bilmiyorum. Format atsam düzelir mi onu da bilmiyorum ama artık online oyun oynama hevesim kalmadı. Daha önce böyle bir problemim yoktu. WLAN Optimizer kullandım (Streamer Mode) o da işe yaramadı. Ne yapacağım bilmiyorum arkadaşlar çözüm önerilerinizi bekliyorum. (Arkadaşlar 2 görsel yükledim aradaki farka bakar mısınız yahu vallahi çıldıracağım)
Denediğim kodlar:

ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
netsh int ip set dns
netsh winsock reset

Görsel 1 : https://i.hizliresim.com/UWzWQ8.png
Görsel 2 : https://i.hizliresim.com/95DsHY.png 

manlygarroway manlygarroway (18)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bu sorun genelde bilgisayarına virüs bulaştığı zaman driverlere ve sistem dosyalarına zarar verdiğinde oluyor ve bu virüsleri silsende zarar görmüş sistem dosyaları onarılamadığından dolayı sorun halen daha devam ediyor fakat bilgisayarının sürümünü veya bilgisayarını güncellediğin zaman güncel sistem dosyaları yükleniyor ve zarar görmüş sistem dosyaları değiştiriliyor zaten güncellemeler ile sistemdeki eski dosyaları güncelliyor ve eski sistem dosyaları değişiyor. Bana sorarsan ilk olarak bilgisayarındaki bütün virüsleri sil ve ardından bilgisayarını güncelle.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

     

    darkcrak darkcrak (5158)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Wifi kartı driverlerini güncelledim. (Driver Easy ile), Virüs taraması da yaptım (Malwarebytes ile) fakat hala ping giriyor. https://hizliresim.com/VzPerD manlygarroway 3 yıl önce

    1

    Arkadaşlar sorunum çözüldü. Yaptığımız işlemler ;

    1 - Wifi kartı güncellemeleri yapıldı (Driver Easy)

    2 - Virüs Taraması yapıldı en detaylı olacak şekilde. (Kaspersky, Malwarebytes, Gridinsoft)

    3 - Bilgisayara Windows 10 - 2009 Güncellemesi yapıldı. (Problem bundan sonra ortadan kalktı). 

    1. Bana karşılıksız zaman ayıran ve yardım eden, zamanını ayıran, hızlıca cevap veren @darkcrak kardeşime teşekkür ediyorum. 
    2. Sorunumun ortadan kalkmasına vesile olan uzmanim.net ailesine de bu platformu kurduklarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim.

     

    manlygarroway manlygarroway (18)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol