Robocopy kullanarak tüm diski harici diskime kaydetmek istiyorum

0

Arkadaşlar windowsda cmd yi açıp robocopy komutları ile E diskimdeki tüm klasörüleri alt klasörler ve dosyalar ile birlikte topluca harici diskim olan K diskine kopyalamak istiyorum.Nette araştırıyorum pek çok komutu kullandım kopyalıyor ancak en dıştaki klasörü kopyalamıyor klasörün içindekileri kopyalıyor.Ben herşeyi olduğu gibi kopylamasını istiyorum.Bunu nasıl yaparım?

 

Kullandığım komut bu:  robocopy e:\   k:\ediski  *.* /e      kopyalıyor ancak e diskimdeki klasörlerin içindekileri kopyalıyor.Mesela dosya adında klasör var. dosya klasörünün altındaki klasörleri ve dosyaları kopyalıyor.Ancak en üstteki klasör olan dosya klasörünü kopyalamıyor.Hepsini olduğu gibi kopyalamak istiyorum.Bunu nasıl yaparım?

sapphire sapphire (66)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    robocopy E:\ K:\ /e

    Bu komutu denedin mi? Sadece /e parametresini ekledim. Robocopy /e parametresi tüm alt klasörleri (boş olsalar dahi) kopyalar. Örnekte E sürücüsündeki her şey K sürücüsüne kopyalanacaktır.

    Gerçi sürücüdeki her şeyi başka bir sürücüye kopyalama işini xcopy komutu ile de yapabilirsin. 

    xcopy e:\ k:\ /e

    bu komutu da kullanabilirsin.

    Ek:

    Aşağıdaki komut E: sürücüsündeki her şeyi K: sürücüsünde oluşturulacak / var olan Deneme klasörüne kopyalar. /e parametresi E: sürücüsünde var olan içi boş klasörlerin de kopyalanmasını sağlar.

    xcopy E:\ K:\Deneme\ /e

     

    hakan hakan (15394)
    1 yıl önce cevaplandı

    • @hakan Hocam ben harici diskim olan K diskinin içine örneğin deneme isimli bir klasör oluşturup onun içine E diskimdeki bütün klasörleri alt klasörler de sahil kopyalamak istiyorum.Bunun tam komutu nedir? sapphire 1 yıl önce
    • @sapphire cevabıma ek yaptım, istediğini karşılayacaktır. hakan 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol