Root'suz android telefonumda kaldıramadığım uygulamaları nasıl gizleyebilirim? Veya nasıl devre dışı bırakabilirim?

0

Android'de Google Play'den yüklediğimiz uygulamaları kaldırmak çok kolay. Pekala silmek istediğimiz uygulamalar telefonumuzla yüklü geldiyse bunu nasıl yaparız? Veya yapabilirmiyiz? Root'suz android telefonlarda bu mümkünmüdür?

Eğer mümkün değilse bunun başka bir çözümü varmıdır? Mesela kullanmadığımız ama kaldıramadığımız bu sistem uygulamalarını hiç değilse gizleyebilirmiyiz? Veya devre dışı bırakabilirmiyiz? Nasıl?..

temmuz temmuz (12505)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefonunuz root erişimine sahip değilse uygulamaları kaldırmanız çoğu zaman mümkün olmayacaktır, ancak onları kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Android 4.4'ten önceki sürümlerde uygulama listesini açın ve menü tuşuna dokunarak Uygulamaları Gizle seçeneğine dokunun.

    Android 4.4 KitKat'lı cihazlardaysa Ayarlar > Cihazlar > Uygulamalaryolunu izleyin. Önce Zorla durdur düğmesine, ardından Devre dışı bırakdüğmesine dokunun. Uygulamayı silemeseniz de devre dışı bırakarak, bir daha ortalıkta hiç görünmemesini sağlayabilirsiniz.

    Ancak bazı uygulamalar devre dışı bırakılamadığı gibi bu çözümü kusursuz saymak zor. Üçüncü parti launcher'lar yükleyerek istemediğiniz uygulamaları listeden her zaman gizleyebilirsiniz. Ancak bunu yapmanız, uygulamanın arka planda varlığını sürdürmesine elbette engel olmayacaktır.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol