Router üzerinden internet paylaşmak

0

Merhaba. Her hangi bir ROUTERE ip ADRESI verilirmi? Ben is yerimde GPON modemle LAN kablo ile routere internet paylamak istiyorum. O ROUTERDEN diger 7-8 tane binada yerlesen Acsees Pointlere Kablo vasitasi ile internet vermek istiyorum. 

BEN ROUTERLERIN DHCP modunu kapatmalimiyim? Routere ip ve ya DNS ADRESLERi KAPATMALIMIYIM?

proqram proqram (-7)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Router'a ip verilebilir elbette. Ama buna gerek duyacağınızı zannetmiyorum. Siz modem ile Access Point arasında normal kablo hattını çekebilirsiniz. Aynı zamanda DHCP açık kalmalı. Sahip olduğunuz Access Point özel bir yapılandırma gerektirmiyorsa sorunsuzca çalışacaktır.

     

    hakan hakan (15409)
    8 yıl önce cevaplandı

    • O zaman hocam Modemden kablo ile verim routerlere Paylansin. 1 ip veriyim Modeme diyer 9 Routerin ise Dhcp kapatiyim. Ve otomotik ip adresi ve ya dns adresi isemesin kapatilsin. Soyle yapsan İnternet alabilirmiyim? İslermi? proqram 8 yıl önce

    0

    Arkadaşa katılıyorum DHCP lerin açık olması yapılandırmayı kolaylaştıracaktır, Hemen her modem AP lerle uyumlu konfigrasyonu kurabilir. ağı görüyor fakat bağlantı sınırlı hatası alıyor isen routerlerin bağlantılarına restart atmayı dene.  olmaz ise ip atamasını elle yaparsın. 

    effect effect (6)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol