Router - Wifi Router ve modem arası dosya paylaşımı sorunu

0

Öncelikle iyi günler.

Elimde TP-link TD-w9960 modem 

İle xiaomi wifi router ac1200 var.

Normalde elimde bulunan seagate personal cloud nas cihazım modeme bağlıydı ve ağa bağlı olan cihazların hepsinden erişim sağlayabiliyordum. Ancak yakın zamanda hız çekim kuvveti ve bant genişliği problemlerinden dolayı xiaomi router ı aldım.

Bilgisayar ve nas cihazı modeme kablo ile bağlı. Aynı şekilde router de modeme kablo üzerinden bağlı ve yayın yapıyor. Ancak ikisi farklı ağ yaratıyor ve routere bağlı cihazlar nas cihazını ve bilgisayarımı görmüyor. 

 

Ben iki farklı ağı birbiri ile birleştirmeyi. Ya da bir yolu varsa modem üzerinden paylaşımı router e aktarıp routere bağlı cihazların da görmesini sağlamak.

Şimdi şu cevaplar gelebilir baştan bilgilendirmesi yapayım. Nas ve bilgisayarı routere bağla bu şekilde bütün cihazlar router e bağlı olacağı için hepsi görmüş olur.. Ama sisten o şekilde ilerlemiyor. Modeme eve kurduğum akıllı cihazlarla birlikte otomasyon sistemi hazırladım ve kontrolü de bilgisayar üzerinden ayarlıyorum.. Ve zaten bilgisayari da ayrı tutmam  gerekiyor. 

Bunu nasıl sağlayabilirim. 

 

dropdead dropdead (1)
3 yıl önce sordu

  • router veya modem agına baglanırken pc diger cihazlarda gözükmesini istermisin diye soruyor onu kabul ettin mi ? krsn 3 yıl önce
  • Evet sunucu benim pc de görünüyor çünkü benim pc modeme bağlı ama routere bağlı olan cihazlar göremiyor dropdead 3 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Bir subneting sorunu gibi geldi bana. İlk önce, routerinizi modeme bağlayın daha sonraysa bir istemci cihazla (PC, akıllı telefon ve s.) modeme bağlanın Windowsla bağlandıysanız, cmd-ye ipconfig yazın bağlandığınız ağ adaptörünün ismini bulun ve altında yazılan "Default Gateway" adresiyle "İPv4 Adress"-lerini bir yerlere yazın, daha sonra aynı cihazla, routere bağlanın aynı şekilde, buradakı adresleri de diğer yazdığınız adreslerin yanına yazarak karşılaştırın. Eğer, her iki cihazdan alınan adreserin ilk 3 hanesi farklıysa, Mesala: modemde 192.168.1.xx yazıyor ve Routerde alınan adresde 192.168.0.xx yazıyorsa (bu rakamlar farklı da ola bilir) sorun subnetingde.

genius genius (190)
3 yıl önce cevaplandı

    0

    @genius bahsetmiş. Sorun Subnet sorunu. Muhtemelen Adsl modemin 192.168.1.XX  gibi bir IP adresi dağıtırken Xiaomi Wifi Router 192.168.2.XX gibi bir IP dağıtıyor. Bu da farklı ağların oluşmasına sebep oluyor.

    Her iki cihazda da DHCP sunucu bulunur. Bunlar belli ip havuzlarını dağıtmak için kullanılır. 

    Öncelikle modemin dağıttığı IP aralığına bak. Modem arayüzünde DHCP bölümünden bunu görebilirsin. Adsl Router ve Wifi router LAN portları üzerinden kablo ile birbirine bağlı olmalı.

    Daha sonra Wifi Router arayüzüne gir ve burada da bulunan DHCP sunucuyu disable yap. LAn bölümünden cihaza 192.168.1.254 gibi bir ip adresi ver.  Ayarları kaydet ve cihazı yeniden başlat. Bu sorunu çözecektir diye düşünüyorum.

    hakan hakan (15394)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol